23-05-07

Hopelijk begrijpen jullie ons !

sorry 1

'Hopelijk begrijpen jullie ons'
Stakende postbodes richten gedicht aan klanten

Omdat ze vrezen de sympathie van de Gentenaars te verliezen, namen de Gentse postbodes en postchauffeurs gisteren een opmerkelijk initiatief. Zij schreven een gedicht om uit te leggen waarom zij al sinds vrijdag 11mei weigeren om brieven te bestellen.

Dieter Herregodts

Twaalf dagen al moet een groot deel van Gent het zonder post stellen. Al die tijd staken de 150postbodes en chauffeurs tegen de hoge werkdruk als gevolg van de invoering van Geo-route2. Voorstellen van de directie werden keer op keer verworpen. Gisterochtend was dat opnieuw het geval. Nochtans waren de beloofde experts die mee zouden gaan op ronde, in het postkantoor aanwezig. De personeelsleden willen echter dat de directie haar beloftes op papier zet, voor zij opnieuw aan de slag gaan. Maandagnacht blokkeerden zij gedurende enkele uren postsorteercentrum GentX in Wondelgem waardoor gisteren in heel Oost- en West-Vlaanderen de postbedeling in de war liep.

Konden de postbodes tot vorige week op heel wat begrip rekenen bij de publieke opinie, dan stijgt er de jongste dagen steeds meer gemor op. Bedrijven klagen dat zij economisch verlies lijden, particulieren zitten te wachten op concerttickets of andere dringende poststukken, organisaties als Unizo of Voka pleiten voor een basisdienstverlening.

Garanties

De postbodes beseffen maar al te goed dat zij het krediet van de Gentenaars aan het kwijtspelen zijn en schreven daarom gisteren een gedicht  naar alle klanten. 'Jullie mogen ons niet bekijken als hypocrieten die niet willen werken', zegt een van de postbodes. 'Als een bejaarde vrouw ons vertelt dat zij dringend haar pen-

sioen nodig heeft, dan hebben wij daar ook hartzeer van. Wij vragen begrip van de klanten. Wij beseffen al te goed dat twaalf dagen staken zeer drastisch is, maar wij kunnen niet anders. Weet dat wij staan te popelen om het werk te hervatten, maar zolang wij geen garanties krijgen, kan dat niet.'

Die garanties komen er vandaag mogelijk wel. Tijdens een onderhoud tussen vakbonden en directie beloofde die laatste gisteren om alle voorstellen op papier te zetten. Experts zullen de knelpunten van de postbedelingsrondes in kaart brengen. In afwachting van de nodige aanpassingen, krijgt het postkantoor Gent1 versterking om de werkdruk te verlagen. De postbodes en chauffeurs beslissen deze ochtend of zij met dat voorstel akkoord gaan.

21:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: pol, postman, postbode, facteur, staken, staking, sorry, begrip, post |  Facebook |

Commentaren

Hallo Pol, begrijp jullie situatie heel goed, voor ons blijven de betalingen een beetje langer weg. Maar voor diegene die op hun pensioentje wachten is het natuurlijk minder leuk. Hopelijk komt alles spoedig weer in orde, maar er zal waarschijnlijk nog veel gediscusieerd moeten worden!
Alvast een fijne avond en groetjes.
Mireille.

Gepost door: Mireille | 23-05-07

alle begrip alle begrip voor deze situatie hoor Pol,
die geo-route toestand zorgt voor heel wat problemen ...

groetjes,
thierry (ps voor mij persoonlijk maakt die staking niet veel uit, mijn post ligt zowieso vaak op straat of wordt niet afgeleverd en met een lakse postmeester kom je ook niet vooruit hé)

Gepost door: thierry | 23-05-07

Het moet echt niet gemakkelijk zijn. Het is ook een moeilijke keuze, maar begrip is er zeker.

Gepost door: gidsjoris | 23-05-07

De commentaren zijn gesloten.