23-05-07

ook onrust in Lennik...

staking aaPostbodes bedeelden geen brieven

Het ongenoegen dat al een tijdje aan de gang is bij De Post in Gent omwille van de te hoge werkdruk en het tekort aan personeel, sloeg gisteren ook over naar het postkantoor van Lennik. Ook hier legden de postmannen het werk neer. Ze nemen het niet langer dat ze met acht postbodes tien postrondes moeten afwerken. Hierdoor kunnen ze nog amper verlof nemen en ligt de werkdruk zeer hoog. De postboden bedeelden gisteren enkel de kranten. Brieven en andere post werd wel gesorteerd maar niet bedeeld. 'Dit zal pas gebeuren wanneer de twee beloofde postbodes eindelijk in Lennik aan de slag kunnen', zegt vakbondsman Albert Vanden Eynde. Ondertussen beloofde de directie van De Post twee extra manschappen die mogelijk deze week nog aan het werk gaan.

Dan toch zijn de postbodes woensdagmorgen weer aan het werk gegaan. Ze hadden dinsdag het werk neergelegd uit protest tegen het personeelstekort.

Voor de tien rondes waren immers al een tijd slechts acht postbodes beschikbaar, zodat er moest worden overgewerkt. Toen woensdag de twee beloofde extra postmannen aanwezig bleken, werd het werk hervat.

Omdat dinsdag post gesorteerd werd, zal woensdag de achterstand in de uitreiking al weggewerkt zijn.

15:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staken, staking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.