24-05-07

terug post in Gent...

depostsmal

Gentenaars krijgen weer post

Volgens de directie van De Post zullen vandaag ‘wellicht’ alle postrondes in Gent gelopen of gereden worden. Dat zegt woordvoerder Piet Van Speybroeck. Alle chauffeurs zijn aan de slag en ook de postbodes, op een twintigtal stakers na, hebben het werk hervat.

‘Er is versterking gekomen van uitzendkrachten en van personeel uit het regionaal kantoor’, zegt Van Speybroeck, ‘ook van kaderleden’. ‘Wij gaan ervan uit dat alle rondes verzekerd kunnen worden. De mensen die nu nog staken, zijn hoofdzakelijk vervangers. De titularissen van de rondes zijn wel aan het werk’.

De Post in Gent zal voorrang geven aan kiesbrieven, aangetekende zendingen, pensioenen en overlijdensberichten. ‘Voorts wordt het laatste product eerst verdeeld en daarna wordt de achterstand weggewerkt. We zijn op de goede weg’.

Afgelopen nacht heeft volgens Rudy De Coninck, secretaris van de liberale vakbond VSOA, een deel van de nachtploeg weer gestaakt. Volgens de bonden zowat de helft van het personeel, volgens de Postdirectie slechts ‘enkelingen’.

In Wondelgem heeft De Post een nieuw industrieel sorteercentrum. Bedoeling is dat de postbodes in de toekomst hun post, voorgesorteerd op ronde, afgeleverd krijgen vanuit Gent X. De sorteerploeg in Gent 1 verliest daardoor grotendeels haar nut. ‘De overtollige postsorteerderskonden verhuizen naar Gent X, maar eerst alleen in de namiddagploeg’, zegt De Coninck. ‘Dat zette natuurlijk kwaad bloed, omdat zij hun sociaal statuut zagen veranderen en minder zouden verdienen. De Post heeft daarop schriftelijk beloofd dat zij toch in de nachtploeg aan de slag konden’

14:03 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking, staken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.