25-05-07

80 procent staakt...

staking

Vier postbodes op vijf staken

Tachtig procent van de postbodes in Vlaanderen is vrijdag niet aan het werk gegaan. In de postkantoren in Vlaanderen wordt de nationale staking door gemiddeld 60 procent van het personeel opgevolgd.

Dat zegt Lieve Vanoverbeke, algemeen sectorverantwoordelijke van ACV-Transcom. In Walloniƫ staakt 80 procent van de postbodes en zowat 70 procent van de bedienden aan de loketten.

De opvolging in de postkantoren is volgens de vakbondsvrouw vooral afhankelijk van het aantal contractuelen in die kantoren. 'Bij verschillende werknemers is immers gedreigd met ontslag als ze zouden meestaken. Zij zijn dus noodgedwongen aan het werk gegaan', aldus Vanoverbeke.

Zestig procent van de postkantoren in Vlaanderen is vrijdag gesloten. In 25 procent is er een minimumbezetting. Bij de postbodes is de staking overal een succes, luidt het, met Vlaams-Brabant als uitschieter. Daar hebben bijna alle postmannen het werk neergelegd.

De directie van De Post wil de nodige tijd uittrekken voor het overleg met de bonden, om tot 'duurzame oplossingen' te komen. Dat zegt topman Johnny Thijs in een reactie op de nationale staking.

Afgelopen nacht werd er niet gewerkt in de sorteercentra voor Vlaanderen: Gent X en Antwerpen X.In Brussel X is er donderdagnacht wel wat post verdeeld. Daar is de staking verdeeld over twee dagen: sommige personeelsleden verkozen donderdagnacht, andere vrijdagnacht het werk neer te leggen.

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

Commentaren

*** Wow, wat een stakingen allemaal.. Als dat niets gaat opleveren, weet ik het ook niet meer ;). Nog een fijne vrijdagavond gewenst...
Greetzz

Gepost door: Tienertje | 25-05-07

De commentaren zijn gesloten.