26-05-07

Valse postbode slaat opnieuw toe...

opgepast
Valse postbode slaat opnieuw toe

Een valse postbode, die maandag in Opwijk een bejaarde dame op een listige wijze beroofde, heeft dinsdag opnieuw toegeslagen in de Fosselstraat te Hekelgem. De man, die gekleed ging als een echte postbode, gebruikte net dezelfde truck als maandag in Opwijk.

Ook nu was het slachtoffer een bejaarde dame die gewillig in zijn val trapte. De oplichter belde bij het slachtoffer aan en vroeg of hij even mocht telefoneren naar haar buurvrouw op haar werk omdat hij dringend een pakje moest afgeven. Aangezien de man de juiste naam van de buurvrouw opgaf en zelfs wist waar ze werkte, had het slachtoffer geen argwaan en liet hem begaan. Na het geveinsde telefoongesprek vroeg de valse postbode aan de bejaarde of zij het pakket in ontvangst wou nemen. Ze moest daarvoor 270 euro neertellen. Daarop overhandigde ze de oplichter 300 euro. Toen die naar zijn wagen ging om wisselgeld te halen, nam hij de vlucht.

Persoonsbeschrijving

Gelukkig kon de dame een perfecte persoonbeschrijving geven aan de politie.

De valse postbode was een struise man van ongeveer 50 jaar. Hij sprak perfect Nederlands met een Limburgs accent. Hij was niet alleen gekleed als een echte postbode, maar hij was bovendien in het bezit van documenten met het logo van De Post op. Die documenten waren met de hand waren ingevuld.

11:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

Commentaren

:-) waar gaan we toch naartoe !
hoeplijk vatten ze die kerel snel
fijne zaterdag Pol
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-05-07

vertrouwen weg ! De postbode werd ooit aanzien als een vertrouwenspersoon ,zeker bij de oudjes die hun pensioen door d epostbode uitbetaald kregen.Of alleenstaanden en anderen deden graag een woordje met hem/haar.Gaat een onbetrouwbaar individu dat nu ook nog kapot gaan maken.
Man man man ,waar gaat de wereld inderdaad naartoe.

Fijn weekeinde nog
stonelady

Gepost door: stonelady | 26-05-07

De commentaren zijn gesloten.