30-05-07

Weinig begrip...

facteur pol

Weinig begrip

 

Ik lees en hoor veel dat de mensen weinig begrip hebben voor de voorbije staking bij de Post. De mensen op mijn ronde hebben wel begrip nadat ik hen heb uitgelegd waarom ik één dag staak. Het is vijftien jaar geleden dat ik nog een dag het werk heb neergelegd. Er zijn bij ons bazen die 25 maanden bij de Post werken, ik werk er 25 jaar! Zij hebben in die korte periode drie maal zoveel verdiend als ik in die lange periode. Zij worden verondersteld hun werk goed te doen, dat wordt van mij ook verwacht. Hun klanten zijn content, de mijne ook. Er is dus veel gelijkenis in ons werk.

Waarom hebben zij dan recht op een bonus bovenop hun royale wedde en ik niet?

Dat is de grote woede van de postmannen, dat er steeds geld is voor de top en dat er zelfs geen kruimels meer overblijven voor een deftige cao voor het voetvolk.


 Een postbode

20:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, begrip |  Facebook |

Commentaren

87 004 jammer hier het ook weeral gemist :-)
zo is het op vele bedrijven hé Pol
de hoge heren krijgen altijd alles en de gewone werkman die moet altijd maar inleveren
groetjes

Gepost door: Borriquito | 30-05-07

groot gelijk! je moest meer dan 1 dag staken! Ik heb één dag mijn krant niet gekregen maar ik heb niet geklaagd . Ik heb mijn krantje de maandag toch gekregen ,toen dacht ik "arme postman man nu moet je weeral dubbel werken." Voor mijn part moest hij die niet meer meesleuren ,maar er is nog zoiets als beroepseer hé!!

Gepost door: magda | 30-05-07

Hallo Dit is echt een ziekte van deze tijd hé. Ze zouden die bonus voor de topmensen in een bedrijf moeten verdelen onder de werknemers.
groetjes van ons

Gepost door: johnmoogie | 30-05-07

Dag Pol, Als je naar de vacante betrekkingen kijkt van De Post, merk je dat er veel managers gevraagd worden. Zijn er dan binnen het bedrijf geen mensen die door ervaring een hogere functie kunnen bekleden? Ik persoonlijk vind dat een werknemer zich moet kunnen opwerken binnen een bedrijf om een beter loon te krijgen voor zijn prestaties. Misschien is dat een liberale gedachte... En als er bespaard moet worden, mag dat niet alleen op de lonen van de gewone werknemers.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 30-05-07

weinig begrip? Ik kan alleen het bovenstaande bericht beamen.De mensen op de straat hebben de ervaring,het contact met de mensen en de managers beslissen maar zonder met hun rekening te houden.Ik ben voor vernieuwing in ons bedrijf maar niet ten koste van...zie naar de functieklassificatie,je krijgt een verhoging maar wordt ermee in een categorie gezet,dat dit in ons voordeel gaat zijn moet nog blijken op latere termijn,afwachten....

Gepost door: stonelady | 31-05-07

Leuk en erdig zo'n staking. Maar kunnen ze dat gvd niet optijd aankondigen.
2 dagen voor de staking een bestelling gedaan bij een postorderbedrijf.
Het kon in een gewone enveloppe verzonden worden.....al had ik het geweten had ik het wel via een of andere pakket dienst laten bezorgen.
Het post stuk is op 11-05 op de bus gedaan, vandaag 20 dagen later, nog altijd niet binnen....
ik vond de post al een duur bedrijf van loze beloften.

Gepost door: simon | 01-06-07

De commentaren zijn gesloten.