31-05-07

bussen verplaatst...

De Post verplaatst rode brievenbussen

CD&V-Linter en het gemeentebestuur betreuren het verwijderen van de rode brievenbussen door De Post. In Neerlinter-centrum werd de brievenbus verplaatst naar de onveilige omgeving van een kruispunt.

Andy Vandevelde, fractieleider van de CD&V in de gemeenteraad, vertelt: 'De voorbije maanden kregen we geregeld vragen van inwoners die vaststelden dat een aantal rode brievenbussen van De Post werd afgeschaft. Het gemeentebestuur vroeg De Post de brievenbussen te behouden. Volgens De Post blijkt uit een onderzoek dat de verspreiding van de rode bussen niet voldeed. In deze optiek werd de verdeling van de postbussen aangepast. CD&V betreurt de keuze van sommige afgeschafte bussen. In Neerlinter werd die op het dorpsplein verwijderd. Dit is nu juist een plaats waar dagelijks vele mensen komen. Het dorpsplein is omgeven door de school, een voedingswinkel, de bibliotheek, cafés, banken en een kapperszaak. De dichtstbijzijnde bus bevindt zich nu net voor het kruispunt van de Grote Steenweg, met de Braambeekstraat en de Kwadeplasstraat. Deze locatie is minder logisch en zeker onveiliger dan het centrale dorpsplein, waar veilig geparkeerd kan worden', besluit Andy Vandevelde. Hij hoopt dat De Post terugkomt op haar beslissing.

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, brievenbus |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.