03-06-07

hold-up verijdelt...

Gewapende overvallers vuren op politieagent
Tijdsmechanisme op kluis verijdelt hold-up op postkantoor

Twee gangsters hebben vrijdagochtend het postkantoor in Bouwel bij Grobbendonk overvallen maar konden geen buit maken. Tijdens hun vlucht vuurden ze tweemaal toen een politieman in burger, die toevallig getuige was, zich bekendmaakte.

Een speurder van de lokale politie Neteland zag gisterochtend omstreeks 8.30 uur hoe twee gemaskerde personen de pas gearriveerde loketbediende van het kleine postkantoor aan de Herenthoutseweg naar binnen duwden.

De overvallers hadden hun slachtoffer opgewacht in de struiken aan de overkant van de weg. De speurder, die geen dienst had en dus ook niet over een wapen beschikte, hield zich op de achtergrond, maar verwittigde wel zijn collega's.

'Even later liepen de daders weer naar buiten', zegt politiewoordvoerder Dirk Van Peer. 'De twee vluchtten de bosjes tegenover het postkantoor in en liepen richting sporthal. Onze collega kon niet veel doen omdat hij ook zijn kinderen bij had. Toen die in veiligheid waren gebracht, is hij de gangsters achterna gegaan. Zodra hij zich als politieman bekendmaakte, losten de gangsters twee schoten. Vermoedelijk niet doelgericht, maar ter afschrikking.'

Met BMW richting E313

De speurder stelde zich dan op aan de toegangsweg naar de sporthal, omdat hij vermoedde dat de daders daar met hun vluchtwagen zouden passeren. De overvallers konden echter langs een andere route ontkomen. Getuigen zagen een zware BMW wegscheuren.

'Die werd door een van onze motorrijders nog eenmaal opgemerkt in de buurt van de oprit van de E313', gaat Van Peer verder. 'Maar voor de collega zijn motor veilig kon keren, was de auto al verdwenen.' Ook een speractie leverde geen resultaat meer op.

In het postkantoor was tijdens de overval naast de loketbediende een poetsvrouw aanwezig. De postbeambten werden bedreigd maar niet geslagen. Volgens een zegsman van De Post dropen de daders af toen bleek dat de kluis beveiligd is met een tijdsmechanisme en dus niet snel kon worden geopend. 'De hoeveelheid geld die we in de kleine kantoren bewaren is bovendien uiterst minimaal', zegt hij. De technische recherche heeft het bosje voor het kantoor grondig doorzocht op sporen van de daders, bijvoorbeeld kogelhulzen. Volgens de woordvoerster van het parket waren die allebei gewapend: de eerste met een handvuurwapen, de tweede mogelijk met een machinepistool. Tijdens de overval droeg het duo bivakmutsen en een rode sporttas. Behalve naar de BMW zoekt de politie ook naar een bordeauxkleurig, kleiner voertuig.

10:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, overval |  Facebook |

Commentaren

Sinds woensdag ben ik terug in 't land na een stage bij de Amerikaanse collega's. Kijk vanaf morgen op mijn blog voor de foto's en verslagen.

Gepost door: Carl | 03-06-07

De commentaren zijn gesloten.