06-06-07

spoorloze oproepbrieven zijn terug gevonden...

stempotlood1Post verloor 3.200 oproepbrieven van Linkebeek

De postzak met 3.200 oproepbrieven voor de federale verkiezingen in Linkebeek is acht dagen zoek geweest en pas dinsdagmorgen teruggevonden. De postzak werd vorige week afgeleverd in het sorteercentrum Brussel X. De post is een intern onderzoek gestart.

Als gevolg hiervan heeft de faciliteitengemeente twee keer identieke oproepbrieven laten drukken, zo bericht La Libre Belgique woensdag.

De burgemeester van Linkebeek, Damien Thiéry, vermoedt een diefstal. 'Het is duidelijk, men heeft ze achterovergedrukt zodanig dat ik strafbaar word, omdat mijn oproepingsbrieven te laat bij de kiezers zijn aangekomen', verklaart hij. De gemeente Linkebeek zal een klacht indienen bij De Post, die de verdwijning van de kiesoproepen bevestigt.

Van zodra ze op de hoogte is gebracht van de affaire heeft De Post een onderzoek geopend. Het bedrijf bevestigt dat het de oproepingsbrieven van de burgemeester heeft ontvangen, die ze in Brussel heeft afgeleverd. Het is echter nog te vroeg om de redenen van de 'vertraging bij de levering' vast te leggen, luidt het.

De burgemeester heeft al gewaarschuwd dat hij de kosten voor het drukken en snel versturen van een tweede versie van de oproepbrieven zal terugvorderen. 'En indien er communautaire of linguistiscge motieven aan de basis van de verdwijning lagen, laten we het daar niet bij', stelt hij in La Libre Belgique.

13:53 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.