25-09-07

amai...

'Zelfs lachen mocht niet van onze baas'
Postbodes leggen het werk neer

De inwoners van Temse hebben gisteren geen post in hun brievenbus gekregen. De postbodes wilden niet langer samenwerken met hun postmeester, en legden daarom het werk neer. Tussen de postbodes en de postmeester botert het al een tijdje niet meer, blijkt nu.De postbodes van Temse zijn het beu. Gisteren was iedereen gewoon aan het werk, tot er kabaal in de sorteerzaal weerklonk. 'We hoorden dat de baas ruzie aan het maken was met één van onze collega's. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. De sfeer in ons kantoor is al een tijd verziekt. Nu zijn we het beu en met deze staking willen we laten zien dat we niet langer op deze manier met onze baas willen samenwerken', zegt een postbode die liever anoniem wil blijven.

Diepe kloof

De troepen van de postmeester keren zich dus tegen hem. Volgens de postbodes heeft hij dat zelf gezocht. 'We willen als mensen behandeld worden, en niet als beesten. Praten tegen elkaar was bijna taboe geworden. Als er al eens gelachen werd, waren we zogezegd niet aan het werken. Hij blaft ons ook regelmatig af en heeft al met verschillende mensen in de clinch gelegen. Dit kan niet langer. We pikken dit niet meer en willen verandering', klinkt het in koor.

De Post reageerde meteen en stuurde enkele mensen naar Temse om de situatie te ontmijnen. De koppen werden bij elkaar gestoken, en na een paar uur kwam er een voorlopige oplossing.

'Er is beslist om de postmeester een week met vakantie te sturen. Ook de persoon waarmee hij ruzie maakte, kan thuis even afkoelen', aldus Dirk Smet van de christelijke vakbond.

'Ik begrijp dat de Post iets doet nu, maar ik durf niet garanderen dat de situatie nu opgelost is. De kloof is heel diep en het klimaat heel onaangenaam. We zullen moeten afwachten.'

De postmeester zelf bleef de hele dag onbereikbaar voor commentaar. Bij de Post verklaren ze dat ze de rust en de sereniteit willen laten weerkeren en dat dit de beste oplossing is.

Ondertussen wordt er gewerkt aan een structurele oplossing. Een overplaatsing is volgens zijn werknemers geen optie.

'Hij is 62 en heeft al op verschillende plaatsen gewerkt. Telkens waren er ruzies.' Voor het merendeel van de werknemers is er maar één oplossing: de postmeester op pensioen sturen.

De Temsenaren krijgen alvast vandaag opnieuw post in hun brievenbus.

Vooral de titel verbaasd me... en ons maar 'brainwassen' met hun STAR-projecten...

en ons maar wijs maken dat we fluitend naar ons werk moeten komen...

zouden ze niet eerst de bazen  van hun voetstuk halen...


11:18 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.