25-09-07

volmachtkaart...

Betalen om post te ontvangen 
"Dit is toch al te gek!" Zo reageerde Edegemnaar Raymond De Loose nadat hij als zaakvoerder een aangetekend schrijven dat aan zijn firma was gericht, niet had gekregen van de postbode. De Post bevestigt het verhaal.

Raymond De Loose vertelt: "Vanmorgen bracht de postbode een aangetekend schrijven dat voor mijn vennootschap bestemd was, en toch mocht hij het me niet overhandigen omdat ik geen volmachtkaart had. Ik haalde er mijn identiteitskaart en de statuten van de vennootschap bij om te bewijzen dat ik wel degelijk zaakvoerder ben. Niets hielp, de postbode wist me te melden dat ik de brief wel gratis kon afhalen in het postkantoor, of anders een volmachtkaart moest aanvragen. Die kost dan weer 10,5 euro per jaar. Stel je voor: betalen om je eigen post te mogen ontvangen!"

Piet Van Speybroeck, directeur externe communicatie van De Post, bevestigt het verhaal van Raymond De Loose. "Deze maatregel is er niet om de mensen te pesten, maar juist om er voor te zorgen dat alle poststukken bij de juiste bestemmeling terechtkomen. Men mag niet van een postbode verwachten dat hij de statuten van een vennootschap gaat lezen, hij is daar trouwens niet gemachtigd voor."

Als de letter van het reglement strikt wordt toegepast, zullen alle vennootschappen weldra over een volmachtkaart moeten beschikken. "Dat klopt, eigenlijk zou dat nu al zo moeten zijn. Voor elk aangetekend schrijven dat aan een vennootschap is gericht, is zo'n kaart vereist. Sterker nog: om een aangetekende brief te ontvangen, waar eerst de firma en dan de betreffende persoon als geadresseerde op staat, is een kaart nodig. Staat eerst de naam en dan de firma mag de brief overhandigd worden zonder kaart."

Nu kost de kaart nog 10,5 euro per jaar, maar De Post denkt er over om die termijn te verlengen. "Dan zouden ze al mogen beginnen met die fameuze kaart gratis te verstrekken. De posttarieven liggen nu al hoog genoeg", besluit De Loose. 

 Als ervaringsdeskundige ter zake kan ik zeggen dat vele venootschappen geluk hebben dat hun postbode geen kaart vraagt... maar als er problemen van komen... ja dan wijzen zij, die eerste jankten voor die kaart, wel naar de postbode...

16:03 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

:-) je bent er weer Pol !!
langs de ene kant begrijpelijk, moet aan de juiste persoon afgegeven worden hé
al kan een beetje soepelheid geen kwaad

groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-09-07

Welkom terug Pol. We hebben je gemist.

Gepost door: Jinx | 26-09-07

Het probleem is nog steeds niet opgelost ! Nog steeds krijg ik mijn aangetekenende zendingen niet aan. Ik ben niet in de mogelijkheid om overdag mijn post op te halen aangezien ik dan in de winkel sta. Tijdens de middag is de post ook niet open... Tja wanneer kan ik dat dan ophalen?

Hieronder de openingsuren van de post:
Maandag 9:00-12:30 14:00-17:00
Dinsdag 9:00-12:30 14:00-17:00
Woensdag 9:00-12:30 14:00-17:00
Donderdag 9:00-12:30 14:00-17:00
Vrijdag 9:00-12:30 14:00-17:00
Zaterdag 9:00------ ------12:30

Mijn winkel is alle dagen open van 8u30 tot 12u30 en van 14u00 tot 18u00. Zaterdags tot 17u00.

Mocht de post nu eens op een avond open zijn....
Dan was mijn probleem opgelost !

Klantvriendelijkheid ?!?
Ik heb er zo mijn gedacht over. Heeft al eens iemand gerekend hoeveel vennootschappen er zijn? Doe dat aantal maar eens 10,5 euro... Vele miljoenen oude belgische franken worden zo uit de zakken gesleurd van de bedrijven. Een schande van het hoogste niveau noem ik dat. Sterker nog... dit is officiële corruptie dat door iedereen zomaar wordt toegestaan. Een keuze hebben we niet... want De Post heeft een monopolie.

Welke zaakvoerder wil zo zijn zakken niet vullen? Miljoenen verdienen met de klant te verplichten een kaartje te kopen.

De CEO van de post is een dikke zakkenvuller !!!

Ik zou graag een petitie starten tegen deze vorm van corruptie. Zijn er andere bedrijven die mening volgen?

Gepost door: Raymond De Loose | 05-11-07

Schandalig inderdaad, elk jaar het tarief verhogen en dan nog geld durven vragen voor het bezorgen van aangetekende post !! Ik weiger die kaart te kopen. Dat ze hun aangetekende brieven dan maar retour sturen, dat zal hen meer kosten dan de aangetekende post gewoon te bezorgen of die kaart kosteloos te maken.

Gepost door: grooverider | 05-02-09

De commentaren zijn gesloten.