26-09-07

De Post... model van militaire structuur...

"De Post is het klassieke model van een militaire structuur"

"Als je populair wil zijn, moet je niet in HR gaan," zegt Luc Luyten (62), die begin deze maand met pensioen ging als personeelsdirecteur van De Post. Dat bedrijf is op militaire leest geschoeid, vertelt hij in een interview met Trends.

Luyten heeft een beroepsloopbaan om u tegen te zeggen. Hij was achtereenvolgens HR-manager van Atea, UCB, InBev en De Post. Tussen 1999 en 2001 werkte hij op het kabinet van premier Guy Verhofstadt.

De nieuwbakken gepensioneerde benadrukt dat er vóór 2000 geen sprake was van human resources bij De Post. De funderingen zijn nu gegoten en de kelder gebouwd, zegt hij, maar er is nog heel wat te doen. "De Post is het klassieke model van een militaire structuur. We zijn nu bezig om van deze structuur een 'empowered organisatie' te maken. Daar ondervind ik veel weerstand, ook van het middle management," zegt Luyten. "Het gaat om een andere vorm van leiderschap, het is meer coachen. Je moet aan de mensen uitleggen dat ze beter moeten presteren. Dat is ook in de privé-sector niet evident. Het is gemakkelijker te zeggen: 'je hebt goed je best gedaan'."

Hij botste daarbij naar eigen zeggen vooral op de onwil om macht af te staan en op postbodes die van geen verandering willen weten. "Velen willen met rust gelaten worden. Coaching is een moeilijkere vorm van leiderschap dan te zeggen: 'ik ben de baas'." De vakbonden stappen mee, zegt Luyten, zodra ze beseffen dat het niet de bedoeling is om hun impact te verminderen, maar wel de werknemers beter te betrekken, beter te motiveren en ze gelukkiger te maken in hun professionele leven.

Of hij zich niet op een en ander miskeken heeft? Jawel. "De complexiteit van het bedrijf en van het overleg. En het geduld dat je aan de dag moet leggen om iets te laten gebeuren. De rest had ik juist ingeschat. Je weet dat je met de overheid als aandeelhouder andere objectieven hebt. Maar met de traagheid had ik geen rekening gehouden.

"Het is een element waar ik op let bij de selectie. Men heeft hier in het begin mensen binnengehaald uit te kleine ondernemingen, die niet gewoon waren om in een complexe structuur te werken. Mensen die onvoldoende respect hadden voor de cultuur waarin ze terecht kwamen. Hoe spreek je over mensen? Hoe spreek je over postbodes? Er is een gebrek aan gevoeligheid in conversaties en in mails. En denk niet dat dit niet geweten is. In De Post is alles geweten."

21:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.