26-09-07

En de sluitingen... ze gaan verder...

De tweede fase van sluiting van postkantoren is aan de gang. De nieuwe lijst van te sluiten kantoren is onlangs verschenen.

Johnny Thijs en konsoorten gaan ongestoord door met de uitvoering van de beleidsovereenkomst afgesloten tussen de vorige regering (toen J. Vandelanotte) en de Post. Het lijkt wel op een volledige vrijgeleide van handelen voor Thijs. Een beleid van besparingen en bezuinigingen. In 2006 was er een winst voor de Post van 90 miljoen Euro en het moest nog meer worden, dit tot profijt van de aandeelhouders, op de kap van personeel en gemeenschap.

Voor CAP (Comité Andere Politiek) moet hier een einde aan gesteld worden. De Post moet een overheidsdienst zijn en blijven, die aan alle mensen in de maatschappij maximaal de universele dienstverlening moet garanderen.

zegel

Daarom zeggen we stop aan de privatisering van de Post. Ook zeggen we nu reeds neen aan de 3de Europese richtlijn die in 2011 de volledige privatisering van de dienst zal inhouden.

Waarom gebruikt de post de winst niet om de wijkkantoren op te smukken en open te houden in concurrentie met de banken?

Vandaar ons voorstel naar de bewoners toe in die wijken waar een wijkpostkantoor zal gesloten worden. Alles zal nu wel vlug moeten gebeuren.

Wij stellen voor om tot de actie over te gaan tegen het besluit genomen vanuit hun ivoren toren in Brussel om dit niet zomaar te aanvaarden.

1. Zo vlug mogelijk oprichten van een pluralistisch actiecomité in de wijk of gemeente. Enkele mensen moeten het voortouw nemen om een wijkvergadering te beleggen en een actiecomité op te richten. Individuele personen samen met alle verenigingen van jong tot oud moeten uitgenodigd worden naar de stichtingsvergadering. Ook syndicale organisaties enzovoort.

2. Organiseren van een petitie: "Neen aan de sluiting van ons postkantoor".

3. Schrijven richten aan het gemeentebestuur.

4. Schrijven richten aan alle politiekers uit de streek, met de vraag wat zij gaan doen om de sluiting tegen te gaan.

5. Petitie overhandigen aan Thijs en de Minister van Overheidsdiensten.

Tot daar enige informatie van het CAP om de strijd aan te gaan tegen de ondemocratische voorgenomen sluitingen. Indien nodig zijn we steeds bereid de nodige knowhow, informatie en medewerking te verlenen.

Ons contactadres : http://www.anderepolitiek.be/

17:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.