27-09-07

dochter sluit...

deltamedia
Dochtermaatschappij van de post stopt
'De zestig ontslagen werknemers blijven tot eind dit jaar aan de slag, maar er is geen overnemer gevonden

Bij het in de Ternatse industriezone gevestigde Deltamedia tekenden directie en vakbonden dinsdag een akkoord over de afvloeiing van zestig van de 87 werknemers. Een grote meerderheid van het personeel keurde het sociaal plan goed.

Deltamedia kondigde in juni aan dat het stopte met de verdeling van ongeadresseerd reclamedrukwerk en nog enkel de bedeling van kranten verder zette.

"Het begin mei gelanceerde PubliPackproduct, waarbij bedrijven hun reclamedrukwerk gebundeld kunnen leveren, was een succes", zegt De Postwoordvoerder Piet Van Speybroeck. "Er waren contracten met Carrefour en Aldi, maar het experiment werd stopgezet omdat de concurrentie, BD, onverwachts een agressieve prijzenslag startte. Deltamedia kon hun prijzen niet volgen zonder de rendabiliteit aan te tasten."


'De zestig ontslagen werknemers blijven tot eind dit jaar aan de slag, maar er is geen overnemer gevonden voor de activiteit die men wil afstoten', zegt vakbondssecretaris Rik Vermeersch (BBTK). 'Een deel van de ontslagen werknemers kan later aan de slag bij De Post. Ze krijgen in elk geval voorrang bij aanwervingen bij vacatures. De overigen krijgen een ontslagpremie en surplus bij de werkloosheid.'

De iets meer dan duizend zelfstandige uitdragers krijgen een maand extra inkomen indien ze tot eind dit jaar de opdrachten van Deltamedia blijven uitvoeren.

De Post blijft alleen nog aanwezig op de ongeadresseerde markt via haar DistriPostproduct, dat door de postbodes wordt verdeeld en qua volume bijna even groot is als PubliPack.
Het afvoeren van PubliPack was een streep door de rekening van de Post. Het met veel poeha aangekondigde product moest het dalende volume aan geadresseerde brievenpost opvangen.
eerste de grote trom... en dan maar afstoten... goe bezig...

11:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Tsssssssssss ... tegenwoordig hoort men niets anders meer dan sluitingen en ontslagen ... Jammer voor die mensen die er werken weeral !

Groetjeeeeeeeeeeeeeeeeees ... !

Gepost door: klaverke | 27-09-07

De commentaren zijn gesloten.