27-09-07

wanhopig op zoek naar postbodes...

_postbode
Post wanhopig op zoek naar postbodes voor rand

Tijdens een vergadering met de vakbonden over het tekort aan postbodes in verschillende kantoren in de Vlaamse rand rond Brussel heeft de directie van De Post donderdag gezegd bereid te zijn om nieuwe mensen aan te werven.

"Het probleem is echter dat er zich geen kandidaten aandienen. Wie vandaag solliciteert kan meteen aan de slag", aldus vakbondssecretaris François Dewinter (CCOD).

Tijdens het overleg werd gepraat over de problemen bij de Post in Kraainem. Daar werd vorige vrijdag gestaakt tegen het personeelstekort. "In Kraainem zijn de problemen acuut. Er zijn daar twee mensen nodig, maar er stellen zich ook grote problemen in bijvoorbeeld Wezembeek-Oppem, Grimbergen, Vilvoorde, Beersel, Tervuren en Overijse. Als er niets verandert gaan de problemen de komende weken enkel toenemen, want tijdens de eindejaarsperiode is er traditioneel meer werk en moeten de openstaande verloven worden opgenomen", aldus Dewinter.

"De Post zegt al het mogelijke te doen om mensen te werven. Men werkt via interimbureaus, legt persoonlijke contacten en dergelijke, maar er daagt nauwelijks iemand op. Ligt het aan de slechte werkomstandigheden, de moeilijke uren, de zwaardere routes of het lage loon? Men weet het ook niet. Omdat nieuwkomers in een slechtdraaiend kantoor vaak snel afhaken, vragen wij dat De Post indien mogelijk meer mensen zou aanwerven dan onmiddellijk nodig zodat het comfortabeler werken wordt", aldus Dewinter.

18:23 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.