30-09-07

de risico's...

4013Postbode

van het beroep...

10:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-07

nieuwe topnam...

bank van de Post
Marc Van der Schueren wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Bank van De Post. Hij wordt ook lid van het directiecomité. De 51-jarige Van der Schueren vervangt Rudy Moens, die begin dit jaar tijdelijk was aangesteld als gedelegeerd bestuurder van Bank van De Post na het vertrek van Staf Miroir. De benoeming gaat van kracht op 5 oktober, na goedkeuring door de raad van bestuur.

Voor zijn komst naar Bank van De Post was Van der Schueren algemeen directeur ICT en Facilities & Logistics bij Acerta. Voordien bekleedde hij topfuncties bij onder meer ING Belgium, Fortis Bank en Isabel. In zijn nieuwe functie als gedelegeerd bestuurder zal Marc Van der Schueren verantwoordelijk zijn voor de departementen IT, Kredieten & Regularisaties en Risk Management, ALM & Beheerscontrole.

Naast Van der Schueren blijft Martine De Rouck gedelegeerd bestuurder van Bank van De Post en voorzitter van het directiecomité waar ze zal instaan voor de departementen Marketing & Sales, Operations & Process Management, Administratie & HR, Audit, Compliance, Sociaal Welzijn, Juridische zaken en het secretariaat-generaal.

16:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-07

pracht filmpje over de priorzegel...

17:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

staking aan de gang in Luik...

N_040819_post_2-20040819-135705
Het personeel van het postkantoor Luik 1 staakt sinds vrijdagmorgen. In delen van Luik zal vrijdag dus geen post bedeeld worden. Een tiental personen verzekerde wel de verdeling van de kranten.

De postbodes staken omdat het kantoor aan de rue du Namer binnenkort verhuist naar Angleur "waarover wij nog geen enkele concrete uitleg kregen terwijl dat wel dienstwijzigingen met zich zal meebrengen", aldus Jacques Lespagnard, afgevaardigde van de Franstalige socialistische overheidsbond CGSP.

Bovendien vormt de voortdurende automatisering van de sorteercentra een bedreiging voor de jobs in de kantoren van De Post. In het geval van Luik 1 zouden volgens de vakbonden minimum 20 van de 150 banen sneuvelen.

Maandag zou de post weer normaal bedeeld worden.

14:14 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De juist brievenbus...

postbox_nl_2007

7 eenvoudige tips om uw post in de beste omstandigheden te ontvangen

 1. Plaats uw brievenbus aan de rand van de openbare weg.

 2. Let erop dat de opening van de gleuf minstens 23 cm breed en 3 cm hoog is*.

  Uw brievenbus moet voldoende groot zijn om een grote omslag te ontvangen (C4-formaat: 32,4 cm bij 22,9 cm, dikte van 2,4 cm).

  Daarnaast raden wij u ook een brievenbus aan met een diepte van 35 cm. Dit laatste is echter geen verplichting.

 3. De opening bevindt zich het best op een hoogte tussen 70 en 170 cm*.

 4. De toegang tot de brievenbus moet altijd vrij en zonder gevaar zijn.

 5. Zorg ervoor dat het huisnummer en het eventuele busnummer goed zichtbaar zijn, bij voorkeur op de brievenbus zelf. Ze moeten zichtbaar en leesbaar zijn vanaf de openbare weg. Wat ook voor brandweer en ambulance van nut kan zijn.

 6. In appartementsgebouwen moeten de brievenbussen genummerd worden in doorlopende volgorde. De brievenbussen moeten gemakkelijk toegankelijk zijn en zich op het gelijkvloers bevinden.

 7. Niet verplicht maar aangeraden: plaats de naam van de bewoners op de brievenbus. Dan weet de postbode zeker dat hij aan het juiste adres is.

Volg deze richtlijnen: u ontvangt uw post op tijd en in de beste omstandigheden.

* vantoepassing vanaf januari 2008.

09:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-09-07

wanhopig op zoek naar postbodes...

_postbode
Post wanhopig op zoek naar postbodes voor rand

Tijdens een vergadering met de vakbonden over het tekort aan postbodes in verschillende kantoren in de Vlaamse rand rond Brussel heeft de directie van De Post donderdag gezegd bereid te zijn om nieuwe mensen aan te werven.

"Het probleem is echter dat er zich geen kandidaten aandienen. Wie vandaag solliciteert kan meteen aan de slag", aldus vakbondssecretaris François Dewinter (CCOD).

Tijdens het overleg werd gepraat over de problemen bij de Post in Kraainem. Daar werd vorige vrijdag gestaakt tegen het personeelstekort. "In Kraainem zijn de problemen acuut. Er zijn daar twee mensen nodig, maar er stellen zich ook grote problemen in bijvoorbeeld Wezembeek-Oppem, Grimbergen, Vilvoorde, Beersel, Tervuren en Overijse. Als er niets verandert gaan de problemen de komende weken enkel toenemen, want tijdens de eindejaarsperiode is er traditioneel meer werk en moeten de openstaande verloven worden opgenomen", aldus Dewinter.

"De Post zegt al het mogelijke te doen om mensen te werven. Men werkt via interimbureaus, legt persoonlijke contacten en dergelijke, maar er daagt nauwelijks iemand op. Ligt het aan de slechte werkomstandigheden, de moeilijke uren, de zwaardere routes of het lage loon? Men weet het ook niet. Omdat nieuwkomers in een slechtdraaiend kantoor vaak snel afhaken, vragen wij dat De Post indien mogelijk meer mensen zou aanwerven dan onmiddellijk nodig zodat het comfortabeler werken wordt", aldus Dewinter.

18:23 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post komt niet aan...

Edmond Thuy (80) uit Sint-Niklaas zit met de handen in het haar. Belangrijke poststukken lijken al van in januari in rook op te gaan. Onder meer zijn kranten, dienstencheques en facturen komen niet meer op de bestemming aan.

Edmond Thuy, bekend als ex-voetballer van de toenmalige eersteklasseploeg Sportkring Sint-Niklaas, zit verveeld met een al lang aanslepend probleem. "Sinds januari komen belangrijke poststukken niet meer terecht", zegt hij. "Ook mijn buurman krijgt met dit probleem te maken. We hebben al meermaals onze grieven bij De Post geuit, maar dat blijft tot nu toe zonder gevolg."

Edmond Thuy woont in een appartementsblok op de Antwerpse Steenweg. De brievenbussen zijn in prima staat en dragen duidelijke naamplaatjes, maar toch loopt het mis. "Al drie keer heb ik dienstencheques gekocht voor telkens 134 euro, maar die zijn hier nooit geraakt. De drie pakketten zijn echter wel degelijk verzonden. Ook facturen van energieleveringen, internet en televisie, het krantenabonnement raken vaak niet meer tot in mijn brievenbus. Ik moet dan telkens vragen om een kopie door te mailen. De kosten voor aanmaningen moet ik wel betalen. Dit is gewoonweg heel vervelend."

Schadevergoeding

Hoe het komt dat de belangrijke poststukken spoorloos verdwijnen, is nog onduidelijk. "Maar als dit blijft duren, moet ik De Post wel in gebreke stellen en een schadevergoeding eisen", zegt Thuy. Hij legde al klacht neer bij de ombudsdienst voor de postsector (OMPS) en richtte ook al een tiental e-mails naar de klantendienst van De Post, maar zonder gevolg.

Onervaren

Zou een onervaren postbode dan de oorzaak kunnen zijn? "Vaak is dat het probleem", klinkt het bij ombudsdienst voor de postsector. "Het verschil tussen een doorwinterde postbode en een nieuweling is heel groot. We krijgen zo'n klachten heel regelmatig. Dagelijks zijn meer dan 10.000 postbodes op pad en die maken nu eenmaal ook fouten. Wij kunnen De Post alleen maar signaleren waar er iets fout gaat. Zij moeten er iets mee doen. Vele mensen maken er geen probleem van dat er eens een poststuk verdwijnt, maar als dat regelmatig gebeurt, is dat natuurlijk wel vervelend." Bij De Post in Sint-Niklaas was niemand bereikbaar voor commentaar.

Jammer... dat er fouten gebeuren... maar scheer ze niet allemaal over dezelfde kam aub... maar ja... als de " facteur " zijn werk goed doet en soms zelfs meer doet voor zijn klanten... dat hoor of lees je zelden...

En wie heeft al niet te horen gekregen dan het lang verwachte pakje of brief al dagen verstuurd is... maar als je dan naar de afstempeldatum kijkt als het pakje of brief opduikt... dan zie je dat we goed werk leveren en dat het pakje op tijd besteld werd... maar ja... wij zijn maar de "facteur" hé...

17:26 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |