02-10-07

Dromen... van brieven uit verre landen...

UITBrieven
Dromen van brieven, pakskes en verre landen

'Vorige week zat de brievenbus vol brieven en pakskes. Speciaal voor mij, want het was mijn verjaardag geweest!' Niets zo leuk als post krijgen, toch? Dat vindt het Franse Vélo Théâtre ook. Vlieg droomde helemaal weg, samen met de facteur van dienst.

THEATER

Wat is het leven van een postbode toch mooi! Hij draagt, te voet of met de fiets, zijn brieven, kaartjes en pakjes rond en brengt de mensen zo verrassende cadeaus en onverwachte berichten. Brieven van goede vrienden, vakantiegroetjes uit zonnige landen… Vrolijk fluitend en met z'n kepie een tikkeltje scheef brengt hij onbekende bestemmingen tot dicht bij de mensen. Maar gaat hij zelf ooit wel eens op reis?

De postbode uit Brieven en pakskes in ieder geval wel! Tenminste, hij gaat op reis in z'n hoofd. Hij leest de boodschappen op de achterkant van de vakantiekaartjes en droomt weg naar de exotische bestemmingen, woeste oerwouden of frisse skioorden. In de postkaarten kan hij verdwijnen, het zijn stille droomwerelden in miniatuur.

Pakketje dromen

Het Vélo Théâtre - of kortweg 'le Vélo' - maakte met Brieven en Pakskes een subtiele en tedere vertelling over de gekke postbode. De voorstelling is volledig woordenloos maar de kleurrijke beelden prikkelen de fantasie des te meer. De spannende reizen van de ongewone fakteur worden op een humoristische manier verteld en blijven begrijpelijk voor de allerkleinsten. Dankzij de fantasie van de brievenbesteller maken ze kennis met een vuurspuwende vulkaan, een mysterieus ritselend oerwoud… de hele wereld, in postkaartformaat! Komaan, trek ons dus nog maar een pakketje dromen open…

Brieven en Pakskes

(Vélo Théâtre)

10:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) ja kan dat geloven dat de facteurs zo eens beginnen te dromen als ze al die adressen lezen :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-10-07

De commentaren zijn gesloten.