09-10-07

veelzijdigheid van de postbodes...

mia
Literair programma viert Mia Sneppe
Dichteres pakt uit met achtste bundel


Naar aanleiding van de jongste poëziebundel Oranje van Mia Sneppe hebben bevriende kunstenaars een literair en muzikaal programma samengesteld. De dichteres uit Oostkamp, is in het gewone leven al 17 jaar postbode.

'Ik ervaar hoe mensen snakken naar contact en soms blij zijn met hun facteur. Mijn gedichten gaan over die kleine dingen.' Mia Sneppe, geboren in 1962 in Vivenkapelle, debuteerde in 1985 met de bundel Violet die ze overigens net als alle andere bundels, in eigen beheer uitgaf. De contacten met uitgeverijen liepen spaak door haar eigenzinnige stijl en Sneppe koos voor het zelfstandige avontuur.

Poëzie beheerst haar leven sinds ze in haar puberjaren in contact kwam met de poëzie van Jo Gisekin, een kleindochter van de Vlaamse schrijver Stijn Streuvels. Uit contacten met kunstenares Christine Steel groeide dan weer een artistieke samenwerking. Ze noemt Steel dan ook niet minder dan haar 'zielsmoeder'.

Uw vorige bundel heette Grijs en was gewijd aan de dood van uw vader. De nieuwe bundel Oranje klinkt wat opgewekter.

Mia Sneppe: 'Dat klopt. Ik gaf het nachtelijke leven op en ontdekte de dag. Die kleine dingen die er toe doen, vooral de zon. Oranje is deels gewijd aan die zon. De zon van de passie, maar ook de zon van het leven. Ik ben al 17 jaar postbode en het is voor mij een godsgeschenk als ik 'sochtends heel vroeg naar mijn werk vertrek en nieuwe dingen in een nieuw licht zie.'

De bundel bestellen kan via mia.sneppe@telenet.be

13:00 Gepost door Pol de postman in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.