10-10-07

buurtbewoner komen in actie...

2211depost2buurtbewoners komen in actie voor heropening van postkantoor Gentbrugge

Na een oproep van CAP en een bijeenkomst zaterdag 22 september zijn een aantal buurtbewoners in Gentbrugge in actie gekomen voor de heropening van hun postkantoor.


Na een tweede bijeenkomst woensdag werd er door de buurtactie beslist om te starten met een burgerinitiatief voor de heropening. Ze willen 2300 handtekeningen ophalen, zodat ze de vraag voor de heropening zelf op de agenda van de gemeenteraad kunnen zetten.

De buurtactie laat het hier echter niet bij, er wordt ook een raamaffiche gemaakt, en ze sturen een brief naar Johnny Thijs met de vraag om uit te leggen hoe de dienstverlening en de werkzekerheid kan verzekerd blijven als postpunten zonder boe of ba kunnen gesloten worden (niet alleen de post in Gentbrugge, maar ook op andere plaatsen, zoals het postpunt in GB-Dampoort en het postpunt in Moens). Van post naar post op onze kost.

Aangezien ze tot dusver daar geen antwoord op kregen eist de buurtactie dat het postkantoor opnieuw open gaat. Volgens hen de enige manier voor een goede dienstverlening en werkzekerheid.

Buurtbewoners die moeilijk te been zijn of om een andere reden een alternatief zoeken voor postdienstverlening kunnen ondertussen altijd contact opnemen met het buurtcomité voor de heropening van het postkantoor, bel 0472/75.16.86. Weinig mensen weten dit maar het is mogelijk om bepaalde dienstverlening aan de deur te bestellen voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen, bel gerust voor meer info.

Voor afspraken rond het ophalen van handtekeningen en dergelijke wordt er elke woensdag afgesproken om 18u op de solidariteitsbus in de Sint-Simonstraat, tegenover het postkantoor. Als je meer info wil, of wil meehelpen, ga gerust eens langs.

Foto's: http://www.capgent.blogspot.com/
 

15:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.