12-10-07

Hij wist het wel...

rechterPostbode reikt zichzelf dagvaarding rechtszaak uit

De politierechter in Zwolle was gisteren wel heel erg verbaasd dat de 29-jarige H.M. uit Bathmen niet verscheen. Schijnbaar wist hij van niets. Hij blijkt namelijk postbode te zijn en de oproep aan zichzelf te hebben uitgereikt.

Rechters checken standaard of er wel een geldige betekening in het strafdossier zit. Dat betekent niets minder dan dat ze controleren of iemand wel op de hoogte was van de zitting. ,,Hij heeft hem aan zichzelf uitgereikt'', klonk het verbaasd.

Waarna de officier van justitie en de rechter hard moesten lachen. ,,Het is nergens in de wet geregeld (dat iemand de oproep aan zichzelf mag uitreiken, red,)'', sprak de rechter ietwat vertwijfeld.

M. moest terechtstaan, omdat hij tussen 20 januari 2005 en 10 april 2006 valsheid in geschrifte pleegde. Hij vulde niet alle gewerkte uren op zijn briefjes van het UWV in.

De postbode uit Bathmen heeft deels bekend. De man zou niet hebben geweten dat hij alle uren moest opschrijven. De rechter: ,,Maar hij vond het wel vreemd dat hij geld van UWV en TPG kreeg.''

Het vonnis was gelijk aan de eis: veertig uur taakstraf.

10:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.