12-10-07

slechte medewerker...

sorry 1Postbeambte steelt 2.500 euro uit poststukken in Brussel
De lokale politie van Brussel Zuid (Sint-Gillis/Anderlecht/Vorst) heeft donderdag een 51-jarige werknemer van De Post opgepakt die geld had gestolen uit verschillende poststukken. Hij was door een privédetective betrapt. De man heeft bekend en is na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag.

In de loop van juli rezen er in het sorteercentrum Brussel X vermoedens dat de man geld stal uit poststukken. De directie van De Post schakelde daarop een privédetective in die de man een tijdlang in de gaten hield via een intern controlesysteem. Dat toonde aan dat de man op zoek ging naar enveloppen of pakjes die mogelijk geld bevatten, die opende en het geld eruit haalde om ze vervolgens met plakband weer dicht te kleven.

Donderdag werd de man met de feiten geconfronteerd en hij bekende onmiddellijk. Hij zou door schulden en loonbeslag in geldnood verkeren en op die manier geprobeerd hebben wat bijeen te rapen. In totaal had hij naar eigen zeggen over een periode van 3 jaar 2.500 euro gestolen.

17:14 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) toch altijd gevaarlijk geld versturen in een enveloppe !!!
groetjes

Gepost door: Borriquito | 12-10-07

De commentaren zijn gesloten.