13-10-07

papieren post... naar digitale post...

earth class mail
Met Earth Class Mail komt het papierloze kantoor een flinke stap dichterbij. De dienst, voorlopig helaas alleen in Amerika beschikbaar, zet uw papieren post om in digitale e-mails, wat heel wat voordelen met zich mee brengt.

Een van die voordelen is dat u uw papieren post voortaan ook kunt lezen wanneer u bijvoorbeeld in het buitenland vertoeft, net zoals uw gewone e-mails. Verder beschikt u met Earth Class Mail meteen over een archiveersysteem voor uw correspondentie én wordt het makkelijker om komaf te maken met reclame en andere ongewenste post.

Het idee achter de dienst is dat u uw traditionele post niet langer bij uw firma laat bezorgen, maar laat toekomen op een postbus van Earth Class Mail. Medewerkers van het bedrijf maken vervolgens scans van de enveloppen die op uw naam toekomen, waarna u een mailtje ontvangt met de melding dat er post voor u klaarligt. Op de site van Earth Class Mail krijgt u aanvankelijk uitsluitend de gescande enveloppen te zien. U bepaalt vervolgens zelf wat daarmee gebeurt: de post openen, weggooien (met de optie om 'spammers' te onthouden), versnipperen of doorsturen naar een ander adres. Kiest u voor het openen van de post, dan zal de inhoud van de enveloppe op een veilige manier worden omgezet naar een PDF-document, waarna het bestand naar uw e-mailadres wordt verstuurd.

Earth Class Mail beschikt over zo'n twintig postbussen, maar omdat die zich allemaal in de Verenigde Staten bevinden is de dienst voor ons voorlopig minder interessant. Klanten kunnen kiezen uit drie formules, waarbij de prijzen variëren van 12,95 tot 51,95 dollar (9,19 tot 36,86 euro) per maand.

http://www.earthclassmail.com

18:00 Gepost door Pol de postman in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.