16-10-07

Duitse markt volledig open... strijd barst los...

Liberalisering
Deutsche Post ziet verdere consolidatie postmarkt

Als de Duitse postmarkt in januari volledig wordt geliberaliseerd zullen de concurrenten van Deutsche Post, waaronder heta Nederlandse TNT, blijven proberen zich door middel van overnames in Duitsland te versterken.

Die verwachting sprak topman Klaus Zumwinkel van Deutsche Post maandag uit in een vraaggesprek met persbureau Reuters. Zowel TNT als het door uitgeverij Axel Springer gesteunde Pin Group heeft het afgelopen jaar kleinere Duitse postbedrijven opgekocht om een sterkere marktpositie te verwerven. “Dat zal zeker zo doorgaan”, aldus Zumwinkel. De topman zei verder dat zijn bedrijf hard zal concurreren met zijn buitenlandse rivalen, onder meer met lagere prijzen op de zakelijke markt.

Zumwinkel gelooft niet dat Deutsche Post zelf overnameprooi wordt. Dergelijke speculaties zijn volgens de bestuursvoorzitter van tafel als gevolg van de recente crisis op de kredietmarkt. Die maakt het voor eventuele kooplustigen moeilijk een overname te financieren, meent Zumwinkel. Eerder werden investeerders als Blackstone en KKR genoemd als eventuele kopers.

19:31 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: liberalisering, pol, post, postman, postbode |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.