18-10-07

de sluitings reeks gaat verder

sluiting
Postpunt Spar moet postkantoor vervangen

Fred Lens benadrukt namens De Post dat het postkantoor in de Gemeentehuisstraat nog zeker tot eind november en mogelijk zelfs tot eind december open blijft, maar nadien zullen de klanten zich moeten wenden tot het pas geopende postpunt in het warenhuis Spar (Brusselsesteenweg 157 in Meerbeke). Johan De Vuyst en zijn team bieden er de meest courante postale diensten en producten aan. Voor de andere producten en vooral bancaire en financiële diensten worden de klanten doorverwezen naar de postkantoren in de buurt die wel geopend blijven, zoals het hoofdkantoor in Ninove. Daarnaast kan men in Meerbeke voor postzegels ook terecht bij Dagbladhandel Janssens David (Brusselsesteenweg 173) en De Vuyst Gees NV (Brusselsesteenweg 157).

POSTPUNT

De Post meldt de officiële opening van het nieuwe PostPunt aan het Total tankstation aan de Bouwelsesteenweg. Wim Sleeckx en zijn broers bieden er zo'n 90procent van de courante postdiensten aan.

Nieuw PostPunt in Neeroeteren

De Post heeft gisteren in Spar Neeroeteren aan de Ophovenstraat een nieuw PostPunt geopend. Het nieuwe servicepunt zal voortaan 90 procent van de meest courante producten en diensten van De Post aanbieden. Tijdens de openingsuren van de Spar kunnen klanten er postzegels kopen, aangetekende zendingen en pakjes versturen of ontvangen en facturen met gestructureerde mededelingen tot 300 euro betalen. Voor alle andere bancaire en financiële diensten moet men echter nog steeds naar een volwaardig postkantoor in de buurt gaan. PostPunt Spar Neeroeteren zal bovendien nauw samenwerken met de lokale postkantoren. Alle brieven en postpakketjes worden elke dag door De Post gebracht en afgehaald en met dezelfde snelheid, zorg en discretie behandeld als in een gewoon postkantoor. Het is de bedoeling dat De Post in de loop van het jaar over heel België nog gelijkaardige PostPunten opent.

Ook postkantoor Oostduinkerke gaat dicht

Op 29 oktober gaat het postkantoor aan de Leopold II-laan in Oostduinkerke dicht. Het gaat om de tweede sluiting in Koksijde, na het kantoor in Sint-Idesbald.

De inwoners kregen een brief waarin De Post laat weten dat het kantoor om 'veiligheidsredenen' sluit. Guido Decorte (CD&V) vroeg het gemeentebestuur aan te dringen bij De Post om een PostPunt te organiseren in Oostduinkerke, net zoals in Sint-Idesbald. 'Er zouden daarvoor geen plannen bestaan, hoewel Oostduinkerke groter is dan Sint-Idesbald', zegt hij.

De voltallige gemeenteraad staat achter die vraag. Volgens burgemeester Vanden Bussche (Open VLD) zou De Post graag hebben dat de gemeente daarvoor een kantoor inricht in het oud-gemeentehuis van Oostduinkerke.

'Maar dat is niet onze bevoegdheid. De Post moet zijn verantwoordelijkheid opnemen. Er zijn zeker handelaars die daaraan willen meewerken. Maar de dienstverlening in zo'n PostPunt is hoe dan ook een stuk minder.'

12:30 Gepost door Pol de postman in postpunt | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, postpunt, sluitingen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.