19-10-07

Brief terug... na 10 jaar... bij de afzender...

amc-return-to-sender
Brief na tien jaar terug naar afzender
 
Op de Olense zetel van Umicore is woensdagochtend een brief toegekomen die het bedrijf op 9 januari 1998 zelf heeft verzonden. De Post heeft tien jaar tevergeefs gezocht naar de bestemmeling.

"Respect, dat moeten we hebben voor De Post", lacht Staf Vansant van Umicore. "Zeg nu niet dat ze bij De Post geen moeite doen om de juiste bestemmeling te vinden. Tien jaar hebben ze gezocht naar de firma Petrus in de Nieuwstraat in Brussel. Tevergeefs. Vandaag hebben we de brief teruggekregen."

De brief draagt een stempel van de Olense Post op datum van 9 januari 1998. Net na Nieuwjaar 1998 deed de directie van Umicore per brief een bestelling voor olie bij de Brusselse firma. Het ging om een tegenwaarde van 4.782.000 oude Belgische franken. Maar de brief is nooit bij de bestemmeling, de firma Petrus, terechtgekomen. Tien jaar is de brief onderweg geweest.

"De brief heeft in het nat en in het vuil gelegen", zegt Staf Vansant. "Maar hij is intact. We hebben hem uiteraard geopend en ontdekten dat het om een brandstofbestelling ging. De mensen die toen de bestelling hebben gedaan, zijn ondertussen met pensioen of elders tewerkgesteld."

Staf Vansant is er wel van overtuigd dat Umicore de brandstof heeft ontvangen, want de installaties zijn niet stilgevallen. Hij weet dat het bedrijf Petrus nog altijd bestaat. Het is in dezelfde Nieuwstraat gehuisvest, maar heeft een ander huisnummer. 

13:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oh. i dont believe that that is possibble!

Gepost door: nicole | 19-10-07

De commentaren zijn gesloten.