19-10-07

oplichter riskeert tralies...

jail
Oplichter riskeert halfjaar achter tralies
 
De openbare aanklager van de correctionele rechtbank in Mechelen heeft een halfjaar gevangenisstraf gevorderd tegen Christiaan S. uit Koningshooikt (Lier). De man staat terecht voor het uitgeven van ongedekte cheques. Hij was daarmee niet aan zijn proefstuk toe.

Christiaan S. kwam vorig jaar het postkantoor in Sint-Katelijne-Waver binnengestapt om er twee cheques te innen. De cheques waren niet eens getekend, maar toch slaagde de welbespraakte man erin om in totaal 85.000 euro te incasseren. Het bedrog kwam aan het licht toen De Post een audit van het kantoor in Sint-Katelijne-Waver liet maken. Toen bleek dat het geld nooit overhandigd had mogen worden aan Christiaan S. Toen de betichte de cheques uitschreef, wist hij volgens de openbare aanklager op de rechtbank goed dat er amper 1.700 euro op zijn rekening stond. De verdediging pleitte ervoor om de zaak bij het grotere oplichtingsdossier te voegen waarvoor Christiaan S. binnenkort ter verantwoording wordt geroepen. Volgens de advocaat heeft het dossier met die zaak betrekking. Christiaan S. moet dan terechtstaan omdat hij ‘klanten' woekerwinsten beloofde indien ze bij hem hun spaargeld zouden belegden. Velen trapten in de val. Maar de man verbraste de spaarcenten van zijn klanten zodat ze achter hun zuurverdiende centen mochten fluiten.

De rechter doet uitspraak op donderdag 15 november.
 

15:30 Gepost door Pol de postman in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, oplichter, postman, postbode |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.