25-10-07

Stakingsdreiging...

postbodetas
Vakbonden De Post dreigen met staking

Verschillende vakbonden van De Post hebben een stakingsaanzegging ingediend. Ze zijn niet te spreken over de plannen om veel meer uitzendkrachten in te schakelen.

De christelijke en liberale vakbond en de Franstalige vleugel van de socialistische bond dienden de aanzegging in. Jef De Doncker van het ACOD vindt het nog te vroeg om nu al dit signaal te geven. De socialistische vakbond heeft wel al een stakingsaanzegging lopen tegen de problemen met vakantiedagen, elke spontane stakingsactie is dus sowieso gedekt. Bij de bonden sluit men spontane acties trouwens niet uit. ‘Ik verwacht dat minder in de kleine postkantoren, wel in bijvoorbeeld een sorteercentrum’, zegt De Doncker.

Bij de liberale VSOA sluit men spontane acties evenmin uit. Een ordewoord om actie te voeren, komt er nog niet.

Vakbondsman Marc De Mulder (VSOA) is in het buitenland, maar zegt de stakingsaanzegging voluit te steunen. ‘We hebben de basistekst pas vandaag ontvangen. Normaal zouden we kunnen wachten tot we begonnen zijn met onderhandelingen, maar voor ons is de basistekst al zodanig fout dat we nu al een signaal willen geven’.

De vakbondsman zegt te betreuren dat De Post kiest voor zo goedkoop mogelijke tewerkstelling als antwoord op de groeiende concurrentie. ‘Voorbeelden in het buitenland hebben getoond dat niet werkt. Nu al ligt teveel te nadruk op uitzendwerk, tijdelijke contracten, enz... Men moet integendeel kiezen voor kwaliteit als antwoord op concurrentie. Volwaardige banen met een volwaardig loon. Het wordt tijd dat de politiek actie onderneemt en dat de regeringsonderhandelaars zich met de echte problemen van de mensen gaan bezighouden.’

20:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.