25-10-07

vakbonden vragen bijsturing...

De Post actualiseert bedrijfsplan, vakbonden vragen bijsturing
 De Post heeft aan de vakbonden een actualisering van het ondernemingsplan 2008-2012 voorgesteld. Met dat plan maakt het bedrijf zich klaar voor de liberalisering van de postmarkt tegen 2011. Opvallendste nieuwigheden zijn de aanpassingen in het kantorennet en de creatie van een nieuwe functie: "specifieke postbezorger". Het gaat om het louter ronddragen van brieven gedurende enkele uren per dag. De vakbonden eisen op dit punt alvast een bijsturing van het ondernemingsplan.

Sorteren post
De Post gaat het mailkantorennetwerk, dat zijn de kantoren waar nog een deel van de postrondes wordt gesorteerd en voorbereid, terugbrengen van de huidige 500 tot 150 operationele platforms en 1.500 distributiedepots. In die depots zal gesorteerde post kunnen worden afgehaald. Deze vermindering van het kantorennet wordt mogelijk doordat steeds meer sorteerwerk in de vijf grote sorteercentra gebeurt. Maar de vakbonden vrezen voor een impact op de werkgelegenheid -zeker bij het schoonmaak- en onderhoudspersoneel- en voor problemen qua mobiliteit.

Specifieke postbezorgers
Doordat het voorbereidende sorteerwerk voor de postbode de volgende jaren geleidelijk zal verminderen, en de tijd voor postverdeling niet zal toenemen, wil De Post geleidelijk "specifieke postbezorgers" inzetten die enkel nog korte uitreikingsrondes -van enkele uren per dag- uitvoeren. Johnny Thijs verwacht op termijn 6.000 functies hiermee te vervangen. Deze postbezorgers krijgen een arbeidscontract, maar bij de bonden wordt toch gevreesd voor een sociale afbouw. Zij vinden deze functie "onaanvaardbaar".

16:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vakbonden vragen bijsturing terwijl het management zich blijft vetmesten hebben ze weeral een nieuw voorstel om medewerkers minder te betalen.
de postbodejob wordt een hamburgerjob.
en de vakbonden zullen zich beraden...
Wordt het geen tijd dat de vakbonden hun masker laten vallen?

Gepost door: Mac Aroni | 25-10-07

Pol, Een halftijdse job (met half loon?) is alleen geschikt voor studenten en huisvrouwen om iets bij te verdienen. Een ervaren 'wie anders' met tevreden klanten past niet langer in het verhaal van De Post...
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 25-10-07

vakbonden Wat de mensen van post nodig hebben is een nieuwe onafankelijke vakbond.
vsoa, acod en acv ze huilen mee met de wolven on het bos

Gepost door: de rooie | 25-10-07

De commentaren zijn gesloten.