27-10-07

Inventaries van gelijkende straatnamen...

straatborden3
Lier inventariseert gelijkende straatnamen

Een aantal straatnamen in Lier lijkt sterk op elkaar, wat vaak verwarring veroorzaakt bij de hulpdiensten en De Post. Het college laat een inventaris opmaken, zodat het probleem verholpen kan worden.

'De bewoner van het nummer 12 aan de Leliënlei in Koningshooikt werd op 15augustus opgeschrikt door een brandweerwagen die gealarmeerd was over een tuinbrand. Het brandde helemaal niet bij de man, maar wel op hetzelfde nummer in de Leielaan in Lier. Gelukkig had de vertraging geen ernstige gevolgen', zegt raadslid Els Van Weert (Lier Leeft).

Niet alleen de hulpdiensten vergissen zich, ook De Post. 'Een bijkomend probleem is dat de Leliënlei in tweeën opgedeeld is: de lage nummers kunnen bereikt worden via de Liersebaan, de hogere nummers aan de andere kant van de Aarschotsesteenweg niet. Tot nu toe heeft de situatie enkel ongemak veroorzaakt, maar we willen ergere incidenten voorkomen', stelt Van Weert.

'De oproepen worden telefonisch beantwoord in het hulpcentrum van Antwerpen. Daar zijn ze niet altijd op de hoogte van de geografie of het dialect. Bij de genoemde tuinbrand werd naar beide adressen een brandweerwagen gestuurd', zegt burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open VLD). 'Ook over de Heistraat-De Heyderstraat en de Molenlei-Molenstraat heerst verwarring. De brandweercommandant heeft gevraagd om gelijkende namen te vermijden. Daarom laten we een inventaris opmaken, zodat we het probleem kunnen oplossen.'

10:00 Gepost door Pol de postman in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, straatnaambord |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.