28-10-07

postzegelalbum... een goudmijntje...

Taxateur_Kees_Ursem_586403bKlein goudmijntje in postzegelalbum
"Het is een klein vermogen dat daar ligt", zegt Henk Passon, terwijl hij naar de drie albums met postzegels wijst. De verzameling is van Kees.

Hij liet gisteren in de bibliotheek van Zaltbommel een aantal postzegels taxeren door Veilinghuis Passon uit Arnhem. Al 35 jaar is hij een verwoed postzegelverzamelaar "Ik heb wel tweehonderd albums", zegt hij. "Dus ik kon ze niet allemaal meenemen." Alle postzegels die hij heeft komen uit Nederland. "Ik heb de Nederlandse postzegels al wel vijf keer compleet gehad. Als ik thuis kom met nieuwe roept mijn vrouw 'Heb je er nog niet genoeg?'", lacht hij. Passon haalt de postzegels met een pincet uit de albums en bekijkt ze van beide kanten. In het album van Kees - die niet met toenaam in de krant wil - zitten series ter waarde van duizenden euro's. "Dit is heel bijzonder", zegt Passon.
Ook Rita van Hemert uit Zaltbommel heeft een bijzondere verzameling bij zich. "Gouden munten. De oudste komt uit 1769." De waarde van de munten, 110 euro, valt haar niet tegen.
In tegenstelling tot Van Hemert is Bep Beenckhysen uit Zaltbommel teleurgesteld. Enveloppen en doosjes vol sigarenbandjes liet zij taxeren. Passon keek er vluchtig doorgeen. De uiteindelijke waarde van de bandjes werd geschat op twaalf tot vijftig euro. "Ik had verwacht dat ze meer waard waren", zegt ze. "Sigarenbandjes zijn vaak maar weinig waard", zegt Passon. "De echte waarde zit in postzegels en munten."

18:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.