29-10-07

opgepast... "post hengelaars"...

0093-0610-1811-0441_TN
Politieman ontwikkelt klepsysteem

Brievenbussen beveiligd tegen post hengelen

Diefstal uit brievenbussen wordt een steeds groter probleem. Met het zogenoemde 'post hengelen' worden onder meer creditcards gestolen en daarmee bankrekeningen leeggeplunderd. Daarom worden alle brievenbussen de komende jaren beveiligd met een systeem dat is ontwikkeld door een Nederlandse politieman.

"Over tien jaar heeft niemand meer een onbeveiligde brievenbus", voorspelt het hoofdstedelijke korps. "Burgers verliezen met het hengelen grote sommen geld, waarna rechercheteams enorm veel tijd bezig zijn om de daders te achterhalen , vertelt de Amsterdamse politieman Rien Heppener, die drie jaar bezig is geweest met een uitvinding tegen het grote probleem. Binnenkort komt zijn vinding in Rotterdam en Amsterdam op de markt.

Banken

Het systeem, waarvoor de Vereniging van Nederlandse Banken 40.000 euro heeft vrijgemaakt, moet een einde maken aan de criminele activiteiten waarbij de daders op naam van anderen creditcards en overige bankpassen bestellen en die vervolgens uit de brievenbussen hengelen.

De uitvinding van Heppener is een brievenbusbeveiliging waardoor de post automatisch wordt afgesloten door kleppen. Die kleppen sluiten zich automatisch over de post heen als er 'gevaar' dreigt. Eind van dit jaar gaan de woningbouwverenigingen De Key in Amsterdam en de Nieuwe Unie in Rotterdam al met het kleppensysteem aan de slag.

10:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, post hengelen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.