30-10-07

Johnny Thys... is dit uw voorbeeld?

28 oktoberEen stapeltje post voor de spookbus

En daar stond hij dan. Joop van Gool uit Breda. Onder zijn arm een stapeltje cd's dat hij in zijn vertrouwde brievenbus in de Godevaert Montensstraat wilde gooien. Maar de brievenbus, of eigenlijk alletwee de bussen die er altijd stonden, waren weg.
Opeens moest Joop van Gool vaststellen dat de brievenbussen in de Godevaert Montensstraat weg waren. Helemaal als een verrassing kwam dat niet, meldt Van Gool. "Nee hoor, er hing al een tijdje een briefje op de bus dat hij zou worden weggehaald. Brieven konden we posten in de in de Balfortstraat."

Dus geen nood, Van Gool trapte met zijn fiets stevig door naar de Balfortstraat. "Maar ook daar was geen bus."

De tijd begon te dringen. Bijna zes uur. "Tijd dat de postbus wordt gelicht. Ik moest snel zijn." Dus haastte hij zich naar de Vierwindenstraat. "En, het wordt eentonig, ook daar was de bus verdwenen." Uiteindelijk had hij succes in het Wilhelminapark. Alleen wel te laat. De post was opgehaald.

"Kijk", zegt Van Gool. "Ik weet dat TNT-post de rode brievenbussen momenteel vervangt voor oranje exemplaren. Dat sommige bussen, zoals kennelijk die in de Godevaert Montensstraat een nieuwe plek krijgen. Maar ik vind het niet zo handig dat daar een paar dagen tussen zit."

Maar, zo blijkt uit navraag bij TNT post. Er zitten helemaal geen dagen tussen. "Eh, die bus in de Balfortstraat is een spookbus", zegt een woordvoerster. "Er komt voor de Godevaert Montensstraat geen vervanger. Op de één of andere manier is die Balfortstraat in ons systeem geslopen. Maar we willen daar helemaal geen bus plaatsen."

Ze vertelt: "We halen brievenbussen weg die weinig worden gebruikt, die niet goed in het zicht staan of die erg vandalismegevoelig zijn. Kennelijk is één van de zaken hier van toepassing."

TNT heeft de verplichting om minstens om de vijfhonderd meter een brievenbus te plaatsen. "In dit geval kunnen mensen terecht in Irenestraat, Ginnekenweg, Fellenoord of Wilhelminapark." De Vierwindenstraat? "O", peinst de Haagse woordvoerster. "Die staat er niet bij. Die bus zal ook wel niet terugkomen."

Van Gool snapt er niets van. "Ik heb op internet gekeken naar de nieuwe locaties van de brievenbussen. De Balfortstraat stond er niet bij, dat klopt. Maar wel de Montensstraat. Alleen dan ter hoogte van een ander huisnummer. Maar die komt dus ook niet. Onbegrijpelijk. De bussen daar worden twee maal daags geleegd. Ze zitten altijd vol. Er maken verschillende bedrijven gebruik van. Kennelijk is dat niet genoeg. Heel vreemd."

13:15 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brievenbus, post, postman, pol, postbode, facteur, tnt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.