30-10-07

Staking in Vilvoorde...

stakingStaking bij De Post in Vilvoorde

De postbodes van Vilvoorde hebben vanmorgen rond 7.30 uur spontaan het werk neergelegd. Ze protesteren tegen het aanslepend personeelsgebrek. Volgens vakbondssecretaris Albert Vandeneynde (ACOD) waren er slechts 27 postbodes aanwezig voor 31 rondes.

De staking is algemeen, op vier postbodes na die al op ronde vertrokken waren. De kranten vielen wel in de bus.

‘De mensen zijn het dagelijkse overwerk beu omdat er onvoldoende mensen zijn voor alle diensten. Bovendien zit het personeel nog met vijfhonderd verlofdagen, die voor het einde van het jaar moeten opgenomen worden. Dat is door het personeelstekort onmogelijk. De directie heeft aan de contractuelen al gevraagd een deel van hun vakantie te laten vallen, wat natuurlijk niet door de beugel kan’, zegt Vandeneynde.

Van de 27 aanwezige postbodes waren er bovendien zeven of acht gestuurd door een uitzendkantoor. ‘Om orde op zaken te stellen in het kantoor van Vilvoorde moeten er minstens een tiental contractuelen aangeworven worden’, zegt Vandeneynde.

In de Vlaamse rand rond Brussel is het voor De Post echter al geruime tijd zeer moeilijk om postbodes aan te werven. De vakbonden in Vilvoorde wachten op de directie voor een gesprek.

10:08 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking, vilvoorde |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.