30-10-07

werkonderbreking... ook in Brussel-stad...

but_acties_1Werkonderbreking in uitreikingskantoor De Post in Brussel-stad
Vanmorgen is er een werkonderbreking geweest in het uitreikingskantoor Brussel, dat het centrum van de hoofdstad bedient. Aan de basis van de onrust ligt een test met het nieuwe sorteersysteem. Post wordt nu nog deels in het uitreikingskantoor gesorteerd, maar in de toekomst gaat dat allemaal gebeuren in de grote sorteercentra. Dat heeft gevolgen voor de dienstroosters van het personeel, die bijvoorbeeld niet langer met het openbaar vervoer maar met hun eigen wagen naar het werk moeten komen.

De werkonderbreking in Brussel gebeurde spontaan, maar is wel gedekt door een stakingsaanzegging van de vakbonden. Volgens de socialistische bond namen ruim 80 van de 100 personeelsleden aan de actie deel. De postbedeling in het centrum van Brussel werd hierdoor verstoord. Het werk zou normaal morgenochtend hervat worden. Poststukken die vandaag bleven liggen, zouden ten laatste binnen de 48 uur verdeeld worden.

Directie belooft oplossingen

Deze namiddag hadden de vakbonden een ontmoeting met de directie. Die beloofde dat de oplossingen voor de overgangsregeling naar het nieuwe sorteersysteem, later zullen worden geëvalueerd. De directie wijst er ook op dat het systeem van rondesortering voor een honderdtal postkantoren geldt en dus geen probleem is van Brussel alleen. Er zal ook niemand worden ontslagen als gevolg van de nieuwe regeling.

Vorige week maakte De Post een actualisering van haar ondernemingsplan bekend, waardoor deeltijds werk sterk zou worden uitgebreid. Maar de actie van vandaag heeft daar niets mee te maken. Jef De Doncker van het ACOD wijst erop dat het nog te vroeg is om actie te voeren tegen het ondernemingsplan. "Het wordt afwachten, tot de onderhandelingen over de details, welke de gevolgen zijn voor de mensen op het terrein".

10:30 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking, brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.