31-10-07

Johnny Thys... is dit uw voorbeeld...

misPost voor Duitser blijft maar komen...

De post wordt tegenwoordig ultramodern met slimme computers gesorteerd, de postbodes kunnen allemaal lezen.
 
Maar al drie jaar krijgt Bart Berger in Hengelo post voor een Duitse opticiën... in Keulen. TNT Post staat voor een raadsel hoe dit kan. Er wordt daar nu zelfs een team van 'knappe koppen' op 'de zaak' gezet.

Berger: "Het enige wat overeen komt is de straatnaam. Marktstrasse. En ik zit aan de Marktstraat. Maar Hengelo en Keulen lijken niet op elkaar, de postcodes komen niet overeen en de naam van de opticiën lijkt niet op die van mij: Jabber."

Vorige week kreeg hij een brief voor Jabber van het Justitieel Incassobureau: een bekeuring voor te hard rijden. Het adres was op de envelop geprint, dus niet in een slordig handschrift. En in hoofdletters nota bene: Bondsrepubliek Duitsland.

Berger heeft al een paar keer bij het postkantoor aan de bel getrokken. "Dan hoor ik: tsja, foutje, kan gebeuren? Maar zo vaak? Ik heb de enveloppen ook wel eens teruggestuurd: afzender retour. Maar kreeg ik 'm even zo snel weer terug. De PTT is al drie keer van naam veranderd, en twee keer van huiskleur, maar beter is het niet geworden."

TNT-woordvoerder H. Kluck maakt er werk van. Ze heeft de specialisten van de sorteerafdeling en de software-expert bij elkaar geroepen en zelfs bij de Hengelose postbezorger geïnformeerd. "Maar het enige dat we weten is dat het inderdaad gebeurt, alleen niet waarom. De postbode moet alert zijn, maar het moet daarvoor natuurlijk al goed gaan. We hebben nu een team van specialisten gevraagd het uit te zoeken. Onze computers kunnen ruim 99 procent van de adressen goed lezen. Dit helpt ons systeem verder te verbeteren."

10:00 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, tnt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.