31-10-07

Top-crimineel heeft eigen postzegel...

postzege Willen Holleeder
Holleeder heeft eigen postzegels


TNT Post zit in zijn maag met postzegels met daarop afbeeldingen van topcrimineel Willem Holleeder ( tweevoudig moordenaar ). Een medegedetineerde heeft voor de actie van TNT Post ‘Maak de leukste postzegel van Nederland’ foto’s ingestuurd van Holleeder.

Volgens TNT Post heeft de commissie die al het aangeboden materiaal beoordeelt, geen steken laten vallen. ‘De commissie oordeelt of de gemiddelde Nederlander het materiaal als aanstootgevend ervaart. Dat is in dit geval niet zo’, aldus een woordvoerster.

Sinds 2003 kan iedereen die dat wil eigen postzegels maken die kunnen worden gebruikt om binnen Nederland post te verzenden.

Tegen De Telegraaf zei Holleeders advocaat, Jan Hein Kuijpers: ‘Hij vindt het heel eervol dat hij nu net als de koningin zijn eigen zegel heeft.’

19:15 Gepost door Pol de postman in postzegels | Permalink | Commentaren (1) | Tags: post, pol, postman, postbode, facteur, tnt, postzegel |  Facebook |

Vilvoorde opnieuw aan het werk...

facteur bPostbodes van Vilvoorde terug aan het werk

Na een dag staking tegen het personeelstekort en het niet kunnen opnemen van de verlofdagen zijn de postbodes van Vilvoorde woensdag terug aan het werk. De directie van De Post beloofde de postmannen tijdens overleg woensdagmorgen zo snel mogelijk 10 extra postmannen aan te werven en meer indien het nodig blijkt voor het opnemen van het verlof. Woensdag waren al drie nieuwelingen toegekomen in het kantoor."Op 15 november zullen de directie en de vakbonden de situatie evalueren. Als er tegen dan nog problemen zijn om tegen het einde van het jaar het resterende verlof op te nemen zullen extra mensen worden ingezet", aldus vakbondsman Frederik Wille (ACV-Transcom). Zijn collega Albert Vanden Eynde (ACOD) waarschuwde dat als begin december blijkt dat het verlof toch niet kan worden opgenomen De Post moet beslissen dat dit toch kan worden overgedragen naar volgend jaar. "Voor statutairen is het zo dat maximum vier vakantiedagen kunnen worden overgedragen naar het volgende jaar. Contractuelen daarentegen spelen op het einde van het jaar al de niet-opgenomen verlofdagen waarop zij dit jaar recht hadden kwijt", aldus Wille.

16:00 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking |  Facebook |

Postbode beroofd van haar sieraden...

234118Postbode beroofd van sieraden
Een postbezorgster is maandagmiddag beroofd van haar sieraden. Dat gebeurde op de Heuvelweg in Alphen, Nederland.
De vrouw fietste vanuit de Jeltje de Bosch Kemperstraat naar de Heuvelweg toen zij daar ter hoogte van nummer 2 plotseling stevig werd vastgepakt.
Onder bedreiging van een steekvoorwerp eiste de persoon, vermoedelijk een man, geld van de vrouw. De vrouw gaf haar sieraden af en is hierna direct van schrik weggefietst. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.13:15 Gepost door Pol de postman in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, overval |  Facebook |

Johnny Thys... is dit uw voorbeeld...

misPost voor Duitser blijft maar komen...

De post wordt tegenwoordig ultramodern met slimme computers gesorteerd, de postbodes kunnen allemaal lezen.
 
Maar al drie jaar krijgt Bart Berger in Hengelo post voor een Duitse opticiën... in Keulen. TNT Post staat voor een raadsel hoe dit kan. Er wordt daar nu zelfs een team van 'knappe koppen' op 'de zaak' gezet.

Berger: "Het enige wat overeen komt is de straatnaam. Marktstrasse. En ik zit aan de Marktstraat. Maar Hengelo en Keulen lijken niet op elkaar, de postcodes komen niet overeen en de naam van de opticiën lijkt niet op die van mij: Jabber."

Vorige week kreeg hij een brief voor Jabber van het Justitieel Incassobureau: een bekeuring voor te hard rijden. Het adres was op de envelop geprint, dus niet in een slordig handschrift. En in hoofdletters nota bene: Bondsrepubliek Duitsland.

Berger heeft al een paar keer bij het postkantoor aan de bel getrokken. "Dan hoor ik: tsja, foutje, kan gebeuren? Maar zo vaak? Ik heb de enveloppen ook wel eens teruggestuurd: afzender retour. Maar kreeg ik 'm even zo snel weer terug. De PTT is al drie keer van naam veranderd, en twee keer van huiskleur, maar beter is het niet geworden."

TNT-woordvoerder H. Kluck maakt er werk van. Ze heeft de specialisten van de sorteerafdeling en de software-expert bij elkaar geroepen en zelfs bij de Hengelose postbezorger geïnformeerd. "Maar het enige dat we weten is dat het inderdaad gebeurt, alleen niet waarom. De postbode moet alert zijn, maar het moet daarvoor natuurlijk al goed gaan. We hebben nu een team van specialisten gevraagd het uit te zoeken. Onze computers kunnen ruim 99 procent van de adressen goed lezen. Dit helpt ons systeem verder te verbeteren."

10:00 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, tnt |  Facebook |

30-10-07

moeilijk... foto

245098992_7d0ec9428f

Jah... en nu... iemand een ideetje...

20:30 Gepost door Pol de postman in brievenbussen en foto's | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, moeilijk, post, postman, postbode, facteur, brievenbus, foto |  Facebook |

Johnny Thys zijn Nederlands model...

'Hulp voor TNT-Postbode die weg wil'
De cao-onderhandelingen bij TNT Post hebben een forse vertraging opgelopen. Vakbonden en werkgever hebben de achterliggende week pas overeenstemming bereikt over de zogeheten mobiliteits-cao van TNT Post.
 
De onderhandelingen werden midden september gestart.

In de mobiliteits-cao is geregeld dat postbodes die ergens anders willen gaan werken worden geholpen. Want als gevolg van de teruglopende posthoeveelheid, meer concurrenten en e-mailverkeer moeten er de komende jaren duizenden postbodes uit.

,,We verwachten dat onze leden eind deze week instemmen met het bereikte resultaat,’’ aldus Rik Vergunst van de Bond Van Post Personeel. ,,Deze hobbel moest eerst worden genomen. Nu kunnen we eindelijk volop gaan beginnen aan het echte werk, onderhandelen over de nieuwe post-cao.’’

TNT Post eist dat werknemers er in de nieuwe post-cao, die loopt tot 1 april 2010 en geldt voor 55.000 medewerkers, geen stuiver op vooruit gaan en enkele privileges verdwijnen. Dat schoot bij bonden en werknemers in het verkeerde keelgat. Volgens betrokkenen kunnen de gesprekken hierdoor nog maanden duren. Vergunst: ,,De materie is complexer dan iedereen had gedacht.’’

TNT Post gaat niet in op de onderhandelingen. Moederbedrijf TNT presenteerde gisteren de cijfers over het derde kwartaal. Hoewel de winst voor analisten tegenviel, was het met miljoen 166 miljoen fors hoger dan het vergelijkbare kwartaal 2006. De omzet van Post Nederland bleef met 567 miljoen euro stabiel.

,,Bij een dergelijk winstcijfer heb je de neiging om te zeggen dat ze sommige voorstellen best van tafel mogen,’’ zegt Anneke Stevens, sectorbestuurder Abvakabo FNV. ,,We praten nu en kijken naar alternatieven. Het overleg is opgeschort omdat we deze week na een lange stilte de leden willen informeren.’’

18:30 Gepost door Pol de postman in Buitenlands postbedrijven | Permalink | Commentaren (0) | Tags: facteur, cao, tnt, pol, post, postman, postbode |  Facebook |

Wij zijn de eerste klant Brucargo...

logo_bpi_150x150
Pakjesbezorger Belgian Post International eerste klant Brucargo

Belgian Post International (BPI) wordt de eerste afnemer van logistieke en kantoorruimte op de westzijde van de logistieke zone op het nieuwe Brucargo-park op Brussels Airport. In de afgelopen jaren heeft de Brussels Airport Company een masterplan opgesteld voor de herontwikkeling van de zone. Dat meldt vastgoedspecialist Cushman & Wakefield, de logistieke consultant en bemiddelaar tussen Brucargo en de bedrijven die zich op de nieuwe zone vestigen.

Post- en pakjesbezorger BPI huurt in de eerste fase 10.000 vierkante meter opslagruimte, waarvoor de constructie binnenkort begint. Daar komt nog ongeveer 2.500 vierkante meter aan kantoorruimte en sociale ruimtes bij. BPI gaat naar schatting vanaf eind 2008 gebruik maken van de ruimten.

Peter Somers, Directeur van BPI en tevens directielid van De Post, verklaart: “Deze nieuwe ultramoderne hub wordt de Europese draaischijf voor onze internationale activiteiten. Deze activiteiten omvatten de behandeling en verwerking van internationale poststukken en pakjes, en kennen een sterke groei.”

16:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende