02-11-07

staking in twee sorteercentra...

stakingStaking in twee sorteercentra van De Post
In Brussel hebben werknemers van twee sorteercentra van De Post donderdagnacht en vrijdagmorgen het werk neergelegd. In het uitreikingscentrum Schaarbeek Mail ging donderdagnacht niemand aan het werk en in Koekelberg Mail was er vrijdagmorgen een spontane werkonderbreking. Dat is vernomen uit verschillende vakbondsbronnen.

Schaarbeek Mail organiseert de postbedeling in de gemeenten Schaarbeek en Etterbeek. "Vermoedelijk zal in die gemeenten de bedeling verstoord zijn, al is de precieze omvang nog moeilijk in te schatten", zegt Pierre Van Brussel, afgevaardigde voor het Brusselse gewest van de socialistische vakbond ACOD.

Volgens Van Brussel liggen de invoering van de geautomatiseerde sortering en enkele uitspraken van de algemene directie van De Post aan de basis van de staking. "In Schaarbeek Mail zijn er ook problemen op het vlak van communicatie met het lokaal management", aldus Van Brussel.

Welke vakbonden aan de staking in Schaarbeek deelnamen, is nog niet duidelijk. Volgens Van Brussel dienden alle vakbonden vorige week wel een stakingsinzegging in.

In het sorteercentrum Koekelberg Mail ging een twintigtal werknemers vrijdagmorgen niet aan het werk. Ze zijn het niet eens met een nieuw sorteersysteem. "Ook hier is het nu nog moeilijk in te schatten wat de precieze gevolgen van de staking zijn", zegt ACOD-afgevaardigde Freddy Mertens. Koekelberg Mail organiseert de verdeling van de post in de gemeenten Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem.

Vorige maandag was er al een spontane werkonderbreking in Brussel 1, het uitreikingskantoor van De Post dat het centrum van Brussel bedient.

Bij De Post was vrijdagmorgen nog niemand bereikbaar voor commentaar.

13:08 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postbode, facteur, postman, staking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.