06-11-07

opnieuw vier stakingen...

staking aaOpnieuw staking in vier Brusselse uitreikingscentra van De Post

In Brussel hebben werknemers van vijf uitreikingscentra van De Post in de nacht van maandag op dinsdag het werk neergelegd. De nachtploegen van Brussel Mail, Koekelberg Mail, Elsene Mail, Schaarbeek Mail en Ganshoren Mail stopten twee uur vroeger met werken. In Brussel Mail, het grootste uitreikingscentrum, reden vanmorgen ook de autodiensten niet uit. Dat is in vakbondskringen vernomen. Door de spontane stakingen is bij de centra niet alle post gesorteerd, waardoor er in alle betrokken gemeentes minder brieven zullen rondgedeeld worden.

In Brussel Mail zijn de autodiensten niet uitgereden. "Hierdoor zullen in Brussel stad de bedrijven geen post krijgen en zullen de postpakketten voor particulieren de uitreikingscentra niet verlaten", zegt vakbondsafgevaardigde Danny Van Hee (VSOA). De spontane werkonderbrekingen komen er uit protest tegen de mislukte overlegvergadering tussen de vakbonden en de regiomanager Brussel-Brabant.

De postbodes verzetten zich tegen de veranderde uurroosters, waardoor de nachtploeg niet langer om 23 uur maar wel om middernacht moet beginnen, en de ochtendploeg niet langer om 6.30 uur maar om 4 uur 's ochtends begint. Schaarbeek Mail verzorgt de postbedeling in Schaarbeek en Etterbeek. Vanuit Koekelberg Mail gebeurt de verdeling van de post in de gemeentes Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem. Vorige week waren er ook al verschillende spontane werkonderbrekingen in Brussel Mail, Koekelberg Mail en Schaarbeek Mail.

09:30 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking, brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.