07-11-07

Staking in Brusselneemt uitbreiding...

staking aaStaking bij De Post in Brussel neemt uitbreiding

In Brussel hebben werknemers van zes uitreikingscentra van de Post in de nacht van dinsdag op woensdag het werk neergelegd. Naast de nachtploegen van Brussel Mail, Koekelberg Mail, Elsene Mail, Schaarbeek Mail en Ganshoren Mail, die gisterenmorgen al twee uur vroeger stopten met werken, wordt vandaag ook gestaakt in Laken Mail. Dat is in vakbondskringen vernomen. Door de spontane stakingen bij de centra is niet alle post gesorteerd, waardoor er in alle betrokken gemeentes minder brieven bedeeld zullen worden. In Brussel Mail zijn de autodiensten opnieuw niet uitgereden.

Geen post
In Laken zijn de postbodes helemaal niet op hun ronde vertrokken. Hierdoor zullen in Brussel stad de grote bedrijven geen post krijgen en zullen de postpakketten voor particulieren de uitreikingscentra niet verlaten. "In Laken gebeurt er zelfs helemaal geen postbedeling", zegt vakbondsafgevaardigde Danny Van Hee (VSOA). De spontane werkonderbrekingen komen er uit protest tegen de mislukte overlegvergadering van maandag tussen de vakbonden en de regiomanager Brussel-Brabant. Ook gisteren kwam de regiomanager met de stakers praten, maar dat leverde volgens de vakbonden evenmin iets op.

Andere uren
De postbodes verzetten zich tegen de veranderde uurroosters, waardoor de nachtploeg niet langer om 23 uur maar wel om middernacht moet beginnen, en de ochtendploeg niet langer om 6.30 uur maar om 4 uur 's ochtends begint. Schaarbeek Mail verzorgt de postbedeling in Schaarbeek en Etterbeek. Vanuit Koekelberg Mail gebeurt de verdeling van de post in Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem. Ook vorige week waren er al verschillende spontane werkonderbrekingen in Brussel Mail, Koekelberg Mail en Schaarbeek Mail.

11:17 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.