08-11-07

acties ondanks gedeeltelijk akkoord...

staking aaBrusselse Post voert weer actie ondanks gedeeltelijk akkoord

In Brussel zijn er vanochtend in verschillende uitreikingscentra opnieuw prikacties gehouden, ondanks het gedeeltelijk akkoord dat gisteren werd bereikt tussen de directie en de vakbonden. Dat is vernomen in vakbondskringen en wordt bevestigd door De Post. Voor de eerste keer legde ook een deel van de nachtploeg van het uitreikingscentrum in Sint-Joost-ten-Node het werk vroeger neer. Ook in Brussel-Stad Mail en Schaarbeek Mail waren er opnieuw acties.

Achterstand
Volgens Fred Lens, woordvoerder van De Post, legde in het uitreikingscentrum Brussel-Stad Mail de helft van de sorteerders van de nachtploeg opnieuw het werk neer om 4 uur in plaats van om 6.30 uur. De postbodes werken wel en ook de autodiensten reden uit. Door de prikacties is er in Brussel-Stad ondertussen een achterstand van 350.000 niet gesorteerde poststukken. In Schaarbeek Mail legden 13 van de 43 nachtsorteerders het werk vroeger neer. In Sint-Joost stopten drie van de vijf sorteerders vroeger met werken. Daardoor is er in de twee uitreikingscentra een achterstand van respectievelijk 35.000 en 10.000 poststukken.

Dienstroosters
Deze en vorige week hielden sorteerders, postbodes en autobestuurders van verschillende uitreikingscentra in het Brussels Gewest prikacties om hun ongenoegen te uiten over de nieuwe dienstroosters die begin 2008 zouden ingevoerd worden. Lens is verbaasd dat er opnieuw acties zijn, want gisteren werd op een overlegvergadering door de directie beloofd dat volgens de nieuwe dienstroosters geen enkele dienst nog voor 5.30 uur 's ochtends zou moeten beginnen te werken. Over het startuur van bepaalde nachtploegen zou nog geen volledig akkoord bereikt zijn.

10:30 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking |  Facebook |

Commentaren

Hallo Pol, als het in Brussel regent ,druppelt het elders in het land! Wij hebben alvast geen krant in de bus gevonden vandaag !

Gepost door: magda | 08-11-07

De commentaren zijn gesloten.