09-11-07

Antwerpse sorteerders terug aan het werk...

overlegAntwerpse postsorteerders weer aan het werk
In het postsorteercentrum aan de Antwerpse Groenplaats zijn de sorteerders gisteravond omstreeks 23.45 uur aan het werk gegaan, weliswaar met ruim een uur vertraging. De vakbonden konden samen met het regiomanagement een voorlopig akkoord bereiken dat aanvaardbaar was voor het veertigtal personeelsleden.

Door de werkhervatting zal het centrum van Antwerpen (de zones 2000 en 2018) vrijdag weer grotendeels post bedeeld krijgen. Toch verwacht het gemeenschappelijk vakbondsfront nog tot de helft van volgende week onregelmatigheden door de opgelopen achterstand.

Volgens de voorlopige regeling is er afgesproken dat sorteerders, wiens gezinssituatie het niet toelaat om 23.15 uur te starten, toch om het vertrouwelijke 22.30 mogen beginnen werken. "Is een opschuiving ook voor hen later echt nodig in functie van het ochtendwerk dat ook zal opschuiven, dan zullen eerst de interimkrachten worden ingeschakeld", zegt Jef Michielsens van het ACOD.

De nachtsorteerders hadden donderdagochtend drie uur vroeger het werk neergeled uit protest tegen de veranderende werkuren die De Post hen wil opleggen. Dat om het verdwijnen van de nachtelijke sorteershiften, door de invoering van een nieuw geautomatiseerde rondesortering vanaf februari 2008, geleidelijk aan door te voeren.

10:30 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.