11-11-07

Hoop op een postpunt...

dendermonde
Hoop op postpunt
Actie voor behoud postkantoor lijkt verloren moeite

Gaspar Van Wezemael is er het hart van in: het postkantoor in de Burgemeester Potiaulaan in Sint-Gillis-Dendermonde verdwijnt. Hij organiseert - tegen beter weten in - een petitie. De Post heeft in Sint-Gillis-Dendermonde nog geen concreet plan voor een postpunt.Gaspar Van Wezemael is er al een tijdje mee bezig en heeft al heel wat handtekeningen verzameld. 'Ik weet ook wel dat dit niet veel zal opleveren', zegt de gepensioneerde man. 'Maar ik wou toch iets doen voor de mensen die hier werken en zij die hier naar de Post komen. Het is gemakkelijk om hier geld af te halen. Iedereen kent iedereen.'

Gaspar had verwacht dat er gisteren nog mensen zouden komen om zijn actie te steunen. De eerste najaarsstorm stak stokken in de wielen.

Waarheen?

Waar moeten de mensen van Sint-Gillis met hun post naar toe als dit kantoortje verdwijnt? En wanneer gaat het dan wel dicht? Dat zijn vragen die ook Fred Lens, woordvoerder van De Post, niet kan beantwoorden.

'Wij hebben in Sint-Gillis-Dendermonde nog geen zicht op een postpunt', geeft Lens toe. 'We zitten dicht bij een oplossing, maar zolang er niets ondertekend is, is er niets in orde.' Lens zegt niet waar dat postpunt zal komen.

Hij wijst er wel op dat de sluiting van het huidige postkantoor 'zeker niet meer voor dit jaar zal zijn'. In 2008 valt het doek wel.

09:59 Gepost door Pol de postman in postpunt | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postkantoor, postpunt, dendermonde |  Facebook |

Commentaren

Algemeen Tja, overal sluiten de gevestige postkantoren in de deelgemeenten ondanks heftig protest van de inwoners. Daar heeft de post lak aan. Openbare brievenbussen worden ook weggenomen, meestal dan nog in landelijk gebied. Maar.... inderdaad in het centrum Dendermonde, aan het Heldenplein daar staat nog steeds de brievenbus te pronken, op.... amper 400 meters van het hoofdkantoor. Begrijpe wie kan!!!
Natuurlijk al datgene dat al geprotesteerd werd 't zal een zorg wezen voor het Postwezen, wedden dat dit en vele andere brieven en protesten nog nooit gelezen werden, of anders gezegd, vertikaal geclasseerd werden wat betreft geschreven protest.

Gepost door: Scholliers Louis | 21-04-08

De commentaren zijn gesloten.