12-11-07

Kerstzegel goedkoper...

kerstzegel 2007Kerstzegel van De Post voor het eerst 10 tot 20 procent goedkoper

Naar aanleiding van de kerst- en eindejaarsperiode komt De Post met een nieuwe kerstzegel. De zegel is in verschillende versies verkrijgbaar en is tien tot twintig procent goedkoper. "Een absolute primeur, verbonden aan de kerstperiode", zegt Fred Lens van De Post. "Omdat we elk jaar vaststellen dat we de toevloed van poststukken op het einde van het jaar niet aankunnen, bieden we onze kerstzegel dit jaar aan tegen een erg voordelig tarief", aldus Fred Lens.

xmasstamp_promoKerstzegel
Een zelfklevende postzegel voor het binnenland wordt verkocht per boekje van tien zegels, voor de prijs van negen postzegels (4,68 euro per boekje in plaats van 5,20 euro). Voor bestemmingen in het buitenland wordt de kerstzegel verkocht per boekje van tien zegels, voor de prijs van negen postzegels (7,20 euro per boekje in plaats van 8 (Europa) of 9 euro (hele wereld)). Toch is het mogelijk dat de postbestelling tijdens de eindejaarsperiode tot twee dagen vertraging oploopt, geeft Lens toe. "In ruil wordt de kerstzegel wel met een aanzienlijke korting verkocht." Poststukken die gefrankeerd zijn met een gewone zegel en niet met een kerstzegel krijgen wel voorrang.

xmasstamp_boxKerstdoos
Om de verwerking van de post toch zo vlot mogelijk te laten verlopen, plaatst De Post tussen 10 en 31 december een speciale "kerstdoos" in de postkantoren, bestemd voor kerstkaartjes die met een kerstzegel gefrankeerd zijn. "Maar ook dat is geen garantie voor een postbedeling de dag nadien. Ook voor die kerstkaarten zou het kunnen dat ze met maximaal twee dagen vertraging besteld worden", aldus Lens. De kerstzegel is nog tot 15 januari te koop, zolang de voorraad strekt. Iedere klant krijgt in december trouwens een gratis wenskaart mee in de kantoren van De Post.

16:39 Gepost door Pol de postman in postzegels | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postzegel, postzegels |  Facebook |

Commentaren

Dat is goed om te weten ... :-)))) ! 'k ga die rode dozen goed in het oog houden sé ... :-)))) !
al moet ik er eerlijkheidshalve aan toevoegen,
dat mijn postkaartjes ieder jaar minderen. Er komt meer en méér met de mailbox snap je ... ;-)))
Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaai ... !

Gepost door: Klaverke | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.