12-11-07

Stakingsacties blijven verder gaan...

staking aaStakingsacties bij Brusselse Post verharden
Hele nacht niet gewerkt

In Brussel is er in de nacht van zondag op maandag opnieuw in een aantal uitreikingscentra van De Post niet gewerkt. De postbedeling loopt in verschillende gemeenten heel wat achterstand op. Er is vandaag opnieuw overleg gepland tussen de vakbonden en de regionale directie van De Post. Dat is vernomen in vakbondskringen.

In het uitreikingscentrum Brussel-Stad Mail heeft de helft van de nachtsorteerders volgens Danny Van Hee (VSOA-SLFP) de hele nacht niet gewerkt. Ook in Schaarbeek Mail, Laken Mail en Koekelberg Mail heeft een deel van de nachtsorteerders niet gewerkt.

‘Voor de eerste keer zijn ook de nachtsorteerders van Anderlecht Mail solidair. Ook daar is deze nacht niet gewerkt. Dat is belangrijk, want Anderlecht Mail is één van de grootste uitreikingscentra van Brussel, na Brussel-Stad en Schaarbeek’, aldus Van Hee.

De precieze gevolgen van acties zijn nog niet helemaal duidelijk. Zeker is dat voor de gemeenten Brussel-Stad, Schaarbeek, Anderlecht, Etterbeek, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem en Laken een deel van de post niet gesorteerd is.

‘Vandaag is het niet langer bij prikacties gebleven zoals vorige week. Voor de eerste keer hebben verschillende nachtploegen helemaal niet gewerkt, in plaats van ’s morgens iets vroeger het werk neer te leggen. Dit moet een duidelijk signaal zijn voor de directie’, aldus Van Hee.

De vakbonden sluiten niet uit dat ook de Brusselse postbodes uit solidariteit niet op hun ronde vertrekken. Er vindt vandaag opnieuw overleg plaats tussen de verschillende vakbonden en de regiodirectie. Ook vorige week zaten de vakbonden verschillende keren rond te tafel. De vakorganisaties verklaarden na afloop telkens niet tevreden te zijn met de gekregen garanties bij de invoering van het nieuwe sorteersysteem.

13:50 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.