13-11-07

geen post in Nijlen en Ranst...

but_acties_1
Geen post in Nijlen en Ranst door actie postuitreikers

De gemeentes Nijlen en Ranst, in de provincie Antwerpen, krijgen dinsdag geen post. De 45 postbedelers van het kantoor in Nijlen hebben dinsdagochtend na het sorteerwerk spontaan het werk neergelegd uit onvrede met het personeelstekort. De gesorteerde post wordt niet bedeeld, de kranten wel.

Omdat het kantoor kampt met te weinig personeel kunnen de mensen hun vakantie niet meer opnemen. "Het probleem wordt al maanden gesignaleerd", zegt vakbondsman Jef Michielsens (ACOD). "De Post doet volgens ons te weinig om de tekorten aan te vullen. Sinds maandag komt daar ook nog eens een veel grotere krantenbedeling bij dan aanvankelijk gepland. De mensen pikken het niet meer." Dinsdag nog wordt er door de vakbonden met zowel de zonemanager van Ranst en Nijlen als met de overkoepelende regiomanager gepraat om een oplossing te zoeken. Als die er komt, gaat iedereen woensdag omstreeks 5.30 uur weer aan het werk gaan. Zoniet, krijgen beide gemeentes ook woensdag geen post.

14:04 Gepost door Pol de postman in staking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, staking, actie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.