14-11-07

Postgebouw wordt museum...

de oude post middelkerke
Renovatie postgebouw gaat van start
Beschermd pand wordt museum en toerismekantoor

Gisteren startte de laatste fase van de ombouw van het postgebouw naar een museum over het kusttoerisme. Het hele project zal in totaal 2,6 miljoen euro kosten. In het gebouw krijgt ook het toerismekantoor een onderkomen.

'We hebben het postgebouw jaren geleden al aangekocht en een stuk bijgebouwd. Met de restauratiewerken en de cultuurtoeristische inrichting zijn we nu aan de laatste fase toe. De aankoop kostte 550.000 euro, de restauratie en het plaatsen van leidingen 890.000 euro en voor de inrichting voorzien we in 1,2 miljoen euro', zo duidt burgemeester Michel Landuyt (Open VLD).

De Oude Post, gelegen op de hoek van de Casselaan en de De Smet Denaeyerstraat is een duur project naar Middelkerkse normen, maar de gemeente krijgt veel subsidies. 'Op de benedenverdieping komt het toerismekantoor en het eerste deel van het museum over het ontstaan van het kusttoerisme', zegt cultuurbeleidscoördinator Stijn Van Loock.

'We zullen ook de mobiliteit belichten met een echte oude tram. Op de eerste verdieping vertellen we alles over het strandleven, recreatie van toerist en kustbewoner en de strandmode. Daarvoor hebben we een collectie badpakken en strandmateriaal gekocht. Ook de ontwikkeling van de kust en de architectuur komt aan bod.'

Cultuurschepen Carine De Jonghe (Open VLD): 'Het project in De Oude Post is een verlengde van de vakantiewoning Les Zéphyrs in Westende, die 15.000 bezoekers per jaar lokt, maar enkel de periode uit het Interbellum belicht. Het nieuwe museum zal ook de ideale uitvalsbasis zijn om de kust te ontdekken. Omdat we eind 2008 openen en ook een echte tram in het museum hebben, mikken we op een samenwerking met De Lijn, die dan 125 jaar kusttram viert.'

09:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.