16-11-07

Postkantoor blijft...

depostsmal
Burgemeester krijgt bevestiging dat post blijft

Het postkantoor van Koekelare gaat niet dicht. Geruchten die daarover de ronde doen, zijn uit de lucht gegrepen. Dat zegt burgemeester Patrick Lansens (SP.A) van Koekelare.

'Heel wat mensen hebben mij daarover al aangesproken', aldus Lansens. 'Niemand kan begrijpen dat een gemeente van 8.300 inwoners niet meer over een postkantoor zou beschikken. Ik heb over de mogelijke sluiting een gesprek gehad met een vertegenwoordiger van De Post in Brussel. Ik heb de absolute zekerheid gekregen dat de gemeente Koekelare haar postkantoor behoudt. Het is wel mogelijk dat er een interne reorganisatie komt en dat daardoor de werking voor de postbodes verandert. Nu hangt het postkantoor van Koekelare af van dat van Diksmuide', aldus de burgemeester.

'De dienstverlening aan de bevolking blijft. De loketten blijven ook. Eigenlijk verandert er voor het publiek niets in vergelijking met nu. Wel is het correct dat er moderniseringswerken moeten gebeuren met het oog op de brandveiligheid. Als de eigenaar van het gebouw die niet wil uitvoeren, kijkt De Post uit naar een locatie in het centrum van de gemeente', vervolgt Lansens.

'In de beheersovereenkomst met De Post staat dat er per fusiegemeente minstens één postkantoor behouden blijft. Dat betekent dat er in Koekelare altijd minimum één postkantoor operationeel blijft. Als gemeente hebben wij geen beslissingsrecht, maar we zouden ons nooit goedschiks neerleggen bij een sluiting van het postkantoor', aldus Lansens.

09:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, postkantoor |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.