16-11-07

Werkstraf voor man die de Post oplichte...

straf
Werkstraf voor man die De Post oplichtte voor 85.000 euro
De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een veertiger uit Koningshooikt, nabij Lier, veroordeeld tot het betalen van een boete en het uitvoeren van een werkstraf. De man moet ook de 85.000 euro die hij had buitgemaakt terugbetalen aan De Post. Hij ontkomt aan een gevorderde celstraf van zes maanden.

Christiaan S. had in 2004 verscheidene mensen overtuigd om via hem geld te beleggen. Hij beloofde daarvoor woekerwinsten, maar gaf hun geld gewoon zelf uit. Door de daaropvolgende problemen met de beleggers broedde bij hem het plan om De Post op te lichten.

In juni 2004 schreef hij voor 85.000 euro twee cheques aan zichzelf uit, vanuit zijn eigen firma, zonder dat er geld op de rekening stond. De man kreeg het geld uitgekeerd in een postkantoor, mede door een postbeambte die de man als jeugdvriend kende en hem dus vertrouwde. Het bedrog kwam aan het licht toen De Post een audit van het kantoor liet maken. Naast de werkstraf kreeg hij vandaag een boete van 143 euro en de opdracht het onrechtmatige verkregen geld aan De Post terug te betalen.

20:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, oplichter, straf |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.