24-11-07

GPS-chip om uw brief te volgen...

gpsletterlogger2-medlg
Post volgen door middel van een keine GPS-chip


Wordt je er ook zo gek van alle post die onderweg verloren raakt? Een oplossing is in de maak. TrackingTheWorld heeft een gps-systeem ontwikkeld dat makkelijk in een envelop past.

Als je iets belangrijks verstuurt kun je het natuurlijk aangetekend versturen en volgen via een track and trace-site. Deze methode werkt wel goed maar is niet precies en actueel. Vaak loopt de status een tijdje achter en is niet duidelijk waar je post zich precies bevindt.

Bij TrackingTheWorld hebben ze een gps-systeem ontwikkeld dat makkelijk in een envelop past. Met een dikte van 0,6 cm kan je de GPS Letterlogger kwijt in een standaard envelop en op deze manier je post volgen via Google Earth.

Het systeem bestaat uit een snelle microprocessor, ontwikkeld door Texas Instruments, en een speciale GPS module die weinig stroom verbruikt. Het apparaatje wordt van stroom voorzien door een 1100mAh accu. Het apparaatje is op twee manieren te gebruiken. Als eerste kun je hem automatisch elke twee, vijf of tien minuten de positie door laten geven. De batterij gaat dan maar 20 uur mee.

Als tweede kun je hem gebruiken in 'Tilt-mode'. Zodra de envelop dan wordt opgepakt geeft hij zijn positie af. Op deze manier kun je de envelop zo'n twee weken volgen.

Helaas is de Letter Logger nog niet bedoeld voor publiek gebruik en zal hij vanaf 2 januari alleen worden gebruikt door de US Postal Service. Ik denk dat het zal niet lang duren voordat er voor particulieren ook zoiets op de markt verschijnt. En van de prijs... nog onbekend...

09:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pol, post, postman, postbode, facteur, gps, brief |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.