30-11-07

spontane staking Taxipost...

TAXIPOST_Q2Spontane staking uitgebroken bij Taxipost Wommelgem
Een twintigtal chauffeurs van de namiddagploeg van het depot van Taxipost in Wommelgem, in de provincie Antwerpen, heeft vandaag spontaan het werk neergelegd. De actie zal volgens de vakbonden ernstige gevolgen hebben voor de snelpostbedeling in de hele provincie. De spontane actie onder het personeel brak uit nadat de resultaten van een nationaal overleg tussen de vakbonden van Taxipost, die van De Post en de directie vanochtend bekend raakten.

Integratie
Een paar jaar geleden werden de diensten van Taxipost nog afgesplitst van De Post. Onlangs werd beslist ze weer te integreren en dus een omgekeerde beweging uit te voeren. De mensen die werkzaam zijn bij Taxipost, zullen weer worden tewerkgesteld binnen De Post. "En daar is het fout gelopen", zegt Jef Michielsen van het ACOD. "De functies die worden aangeboden, zijn voor hen ontoereikend."

Regionale overleg
Hoe lang de actie in Wommelgem zal duren, is volgens de vakbondsman afwachten. Het regionale overleg zal volgens hem alleszins pas volgende week worden voortgezet. Michielsen sluit niet uit dat na de actie in de provincie Antwerpen, ook in andere provincies het werk zal worden neergelegd. Taxipost telt elf depots in ons land. Bij de directie van De Post beklemtoont men dat er volgende week antwoorden zullen worden gegeven op vragen die rezen na de infosessies van het personeel. Op die infosessies werd uitleg gegeven met betrekking tot de beschikbare functies bij De Post. "Omdat we volgende week meer informatie gaan verstrekken, verwondert het ons dat er nu al acties zijn", verklaarde de woordvoerder.

17:34 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: facteur, taxipost, staking, pol, post, postman, postbode |  Facebook |

Commentaren

Hallo Het wordt vast en zeker een winderig weekend, dus zou ik zeggen ideaal weertje om wat blogplezier in de huiskamer te brengen. Alvast een prettig weekend gewenst en tot een volgende keer, wanneer ik nog eens kom binnenwippen…

Gepost door: arroyo de la miel | 30-11-07

De commentaren zijn gesloten.